Weekenders [2021]

Weekenders
Mainframe Pictures
Režija: 
Erik Bloomquist
Scenario: 
Erik Bloomquist
Zemlja proizvodnje: 
USA
Jezik: 
English
7.0
7

Weekenders počinje nesporazumom oko aranžmana preko popularnog oblika nalaženja smeštaja Airbnb, da bi se pretvorio u zanimljivu rom-com priču o stvaranju konekcije između ljudi, koji zajedništvo nalaze u idiličnom okruženju zelenila Vermonta.

Erik Blumkvist (Erik Bloomquist) potpisuje ovu dramu kao scenarista, reditelj i glavni glumac, a u najvećoj meri je odgovoran za odabir saundtreka, koji je skladu sa alternative-indie agendom filma Weekenders, izmešetanog u ruralne predele Vermonta zadužene da posluže kao podloga za ’vikendaše’ izbegle iz neprijatne gradske vreve.

Tako će Harper (Peyton Michelle Edwards) pokušati da se malo odmakne od svog pomalo naslilnog i napornog dečka, bekstvom u prirodu, međutim, tamo će pronaći Džejmsa (Erik Bloomquist), sin vlasnika brvnare, koji se slučajno zatekao u svom Airbnb smeštaju.

Sled događaja jeste predvidiv, ali kao i uvek bitan je način na koji Blumkvist tretira svoje karaktere i koliko duha unosi u priču o začetku jedne romantične konekcije, a autor tu fino nijansira i dozira gradaciju tematike sa tendencijom da svojim likovima pruži prostor za nesmetan razvoj u smeru čvrste emotivne konekcije, ili bar jedne koja ima takvu budućnost.

Weekenders je pristojan nezavistan filmčić i njegova diskretna lepota leži u činjenici da ne opterećuje usiljenim i neprirodnim dijalozima, već svoje nesluglasice i rasprave smešta u sferu neminovnih životnih rešenja, gde svaka jedinka teži spajanju sa svojim prirodnim emotivnim konačištem, bez obzira na prepreke na putu.

Preporuka

share
share