The Kominsky Method - season III

The Kominsky Method
Netflix
Režija: 
Chuck Lorre
Scenario: 
Chuck Lorre
Zemlja proizvodnje: 
USA
Jezik: 
English
8.0
8

The Kominsky Method je jedna od najuspešnijih američkih komičnih serija u prethodnih nekoliko godina, jer je bazirala svoju tematsku osnovu na harizmi i šarmu iskusnih lisaca glumišta kao što su Majkl Daglas i Alan Arkin.

Daglas, kao vremešni učitelj glume Sendi Kominski, uz pomoć svog dugogodišnjeg prijatelja i agenta Normana Njulendera (Arkin) provodi u višečasnovim druženjima sa Njulenderom i polaznicima svoje škole teatra, koju knjigovdstveno obskrbljuje njegova kći.

Na početku treće sezone serijala priusustvujemo sahrani Njulendera, koji svom prijatelju ostavlja pravo mao bogatstvo u vidu nasledstva, kao u i ulogu čuvara dela novca koji pripada njegovim neželjenim naslednicima – kćerki i unuku, u koje on opravdano nema poverenja.

Sa izostanokom Arkinovog lika dolazi do zamene u vidu Kominskijeve bivše žene, koju glumi Ketlin Tarner, dugogodišnja Daglasova saradnica, a čija se majčinska aura već nazirala u prethodnim sezonama, naravno, ne kao u trećoj, gde epizodna uloga biva substitut za gotovo nezamenljiv lik koji je isporučio u prve dve sezone Arkin.

Tarnerova u najvećoj meri uspeva da popuni Arkinove cipele, i u pogledu komičnih scena Kominskijeva metoda u trećoj sezoni dobacuje do prve dve, jer narativni potencijal kreativnog tvorca Čaka Lorija (Chuck Lorre) postavlja estetske granice taman toliko visoko da osnovna premisa dobre ljudske atmosfere ne biva narušena neobičnim kontekstnim rešenjima.

Izostanak Arkina trećoj sezoni dodaje novi elemenat sentimenta i nostalgije, jer njegova aura pliva novim epizodama, međutim, Daglas je čak i sam dovoljan da glorofikacija teatra i mudrolika moć gerantologije zajedno ovaplođuju memorabilne vizelne trenutke.

Preporuka

share