Finding You [2021]

Finding You
Nook Lane Entertainment, Red Sky Studios
Režija: 
Brian Baugh
Scenario: 
Brian Baugh
Zemlja proizvodnje: 
USA
Jezik: 
English
5.5
5

Ona je talentovana mlada violinistkinja, a on je uspešan glumac u mejnstrimaškim detinjastim fantazi filmovima, što će biti uvod u njihovu striktno američku romantičnu avanturu na vrletima irskih pašnjaka i livada.

Finding You je eklatantan primer konvencionalnih rešenja, upakovan tako da moderan seting jedne setne evropske naseobine, podilazeći svim stereotipima i predrasudama, bude narativni poligon za romantičnu dramu, koja na klinački način interpretira Nothing Hill zaplet o nemogućnosti ljubavi između običnog i neobičnog ljudskog bića.

Obična je ona, koja dolazi na raspust u Irsku, kako bi pošla stopama svog pokojnog brata i proživela katarzno iskustvo u mirnoj ruralnoj (bogato ornamentisanoj) kućici svojih porodičnih prijatelja.

Neobičan je on, glumac koji puni stupce tabloida i hrani đubretom društvene mreže, samo kako bi ispunio vlažne snove svog ambicioznog oca, koji leče svoje mladalačke komplekse na sopstvenom, naivnom nakotu.

Ona naravno ima ne samo veštinu i znanje (violina), već i pravdoljubivu dušu, jer pokušava da unese mir u poslednje dane života anatemisane korisnice gerijatrijske ustanove, i usput je pomiri sa njenom sestrom.

Usput će uspoznati i lokalnog irskog violinstu i steći tehničko znanje u etnomuzikološkom spektru lokalnih muzičkih motiva klasičnih irskih kompozicija.

Ljubavna avantura biće ugožena od strane ambicije njegovog oce i navalentne koleginice, te kreiranja iluzije o njihovoj vezi, koja u praksi postoji samo u virtuelnoj sferi.

Finding You je romantična limunadica koje se davi u sentimentalnim pokušajima da spoji estetiku ruralnih krajolika i urbane ljubavne priče, pa je logično ne samo praktična fantazija, već i suštinska celuloidna prevara.  

Preporuka