Arcane: League of Legends [2021]

Arcane: League of Legends
Sezona 1
Netflix / 2021
Scenario: 
Ash Brannon, Ash Brannon, Nick Luddington
Zemlja proizvodnje: 
USA / France
Jezik: 
Engleski
9.0
9

Ono što me je na samom početku odbijalo na od tv serije „Arcane League of Legend“ bila je činjenica da je zasnovana na veoma popularnoj video igri „League of Legends“, tačnije na univerzumu te video igre. Bacio sam par puta pogled, ne više od par sekundi i skup svega što ta igra nosi bio mi je veoma odbojan.  Moja percepcija „League of Legends“ je da je to igra kojom se oduševljavaju deca i mlađi tinejdžeri, koji pak provode sati igrajući to zajedno, umesto da to vreme provode u recimo parku igrajući fudbal, ukoliko već žele da provode vreme sa prijateljima. Ceo taj koncept  multiplayer igara uvek mi je pogrešan, jer ja, lično, vreme uz video igre provodim upravo zato što želim da izbegnem kontakt sa drugim ljudima, cela poenta video igara od samog početka je bila upravo to, izolacija od sveta oko sebe.

Nekako sam uspeo da odbojnost prema „League of Legends“ gurnem u stranu i nateram sebe da pogledam bar prvu epizodu pomenute tv serije, jer ono što se dalo videti u trejleru bilo je veoma zanimljivo. Nakon što sam pogledao prvu epizodu u jednom dahu pogledao sam i ostale.

Arcane: League of Legends“ jeste zasnovana na univerzumu gore pomenute video igre koju je stvorio Riot Games.  Ono što je na samom početku veoma važno je, da za praćenje „Arcane“ poptuno je svejedno da li ste fan te video igre, ili uopšte nemate pojma o njoj.

Priča počinje na kraju ratnog sukoba između dva grada Piltovera i Zauna. U vatri i dimu, medju ruševinama i leševima zatičemo dve sestre, dva siročeta koje spašava borac jedne od te dve strane. Petnaestak godina kasnije, rat je daleko u prošlosti, ali jasne razlike između ta dva grada i njihovih stanovnika itekako postoje. Piltover je prelep grad okupan suncem prepun zelenila i velelepnih građevina. Zaun je grad koji se nalazi ispod Piltovera, u kanjonima, u pećinama duboko pod zemljom. Ta dva grada su jasno podeljena, Piltover je grad u kome žive povlašćeni, dok je Zaun mesto za one odbačene ili neprihvaćene, mesto siromašnih, mesto ogrezlo u kriminalu, nasilju i bedi. Mesto u koje se sliva sva prljavština grada iznad, kroz čija se isparenja sunce jedva probija.

Dva pomenuta siročeta su sada su VI (Hailee Steifield) i Powder, kasnije poznata kao Jinx (Ella Purnell). One su usvojene čerke Vandera, nezvaničnog lidera Zauna, poštovanog čoveka koji itakako dobro zna kakvu nesreću rat nosi, i na sve načine pokušava da održi mir između dva grada. Sve peripetije počinju kada Vi,Powder sa još dva drugara opljačkaju kuću naučnika u Piltoveru,pri čemu splet nesrećnih okolnosti  dovede do velike eksplozije. Naučnik je Jayce (Kevin Alejhandro) zanesenjak koji pokušava da tehnologijom uhvati magiju, što je i dovelo do pomenute nesreće.

Preporuka

share
share