Illuminati Hotties - Let Me Do One More [2021]

Illuminati Hotties
Let Me Do One More
Hopeless / Snack Shack Tracks / 2021
8.5
8

Album “Let me Do One More” je Sarah Tudzin za svoj projekat Illuminati Hotties završila još pre par godina, pre početka ove pandemije. A onda su pred kraj 2019. godine, došli problemi sa izdavačkom kućom Tiny Engines.

Naime, izdavačka kuća zbog, sijaset različitih problema i lošeg poslovanja, nije isplaćivala bendovima i muzičarima tantijeme, ili nije ulagala dovoljno novca u marketin[ku promociju svojih izdanja, što je naravno ugrožavalo i same muzičare. Kako je Tudzin u ugovoru sa njima imala još jedan album, nije želela da za njih objavi album u koji je uložila puno truda, pa je za nekoliko nedelja, tokom februrara i marta 2020.godine, komponovala, snimila i producirala ono što je nazvala mixtape-om i nadenula mu ime “Free I.H: This Is Not the One You've Been Waiting For. I pored činjenice da sama umetnica ovo ne smatra albumom, ovo izdanje je zadobilo nepodeljeno visoke ocene i kod publike i kritike, što je samo još više potvrdilo njeno kreativno umeće.

Kao i na svim svojim prethodnim izdanjima, pored pomenutog tu je još i zvanični prvi album za Illuminati Hotties Kiss Yr Frenemies”, Tudzin je i dalje verna svojoj DIY etici, sve sama napisala, kompononovala, odsvirala gotovo sve instrumente a zatim producirala i miksovala i na kraju objavila na svojoj etikti Snack Shack Tracks, u saradnji sa izdavačkom kućom Hopeless Records.

“Let me Do One More”  je kombinacija energije punka, čvrstine indie rocka, i melodičnosti surf popa, nešto što sama umetnica naziva “tenderpunk-om”. Tudzin takodje veoma šarmantno svojim emotivnim problemima pristupa sa izvesnom dozom humora, i uspeva u kombinaciji muzike to istovremeno zvuči sirovo, iskreno, zabavno ali i nežno. Upravo pesma koja otvara albuma, “Pool Hoping” energična mešavina punka i power popa, i govori o periodu posle raskida emotivne veze, o temi o kojoj bi većina njenih koleginica sa scene sastavila neku srceparajuću baladu, Sarah Tudzin to radi potpuno drugačije, zabavno, vedro i žestoko.

Preporuka

share