Porridge Radio - Watterslide, Diving Board, Ladder to the Sky [2022]

Porridge Radio
Watterslide, Diving Board, Ladder to the Sky
Secretly Canadian / 2022
9.2
9

Porridge Radio su nakon prva dva albuma „Rise, Pasta and Other Fillers“ (2016) i odličnim „Every Bad“ (2020) prepoznati kao jedan od najsjajnijih muzičkih dragulja britanske ali i svetske indie scene.

Njihov ovogodišnji album „Watterslide, Diving Board, Ladder to the Sky“ je prirodan naslednik svog odličnog prethodnika. Na njemu Dana Margolin (vokal, gitara) i ekipa Georgie Stott (klavijature), Maddie Ryall (bas) i Sam Yardley (bubanj) odlaze i jedan prilično veliki korak dalje. Dok Margolin sve veštije kanališe svoja emotivna stanja, svakodnevne anksioznosti, i postavlja eksitencionalna pitanja uz  zagonetne metafore, zanimljive igre reči, crni humor u svojim stihovima, muyika je slojevitija i ekspresivnija.

Muzički, ovaj brajtonski kvartet je proširio svoj zvuk, te ga učinio raskošnijim upotrebom klavijatura, horni, bogatijom produkcijom i uopšte ga učinio živopisnijim, dok kao protivteža muzici, u savršenom balansu stoji neverovatan, vokal Dane Margolin, koji ume da bude umirujući kao balzam poput naslovne numere „Waterslide, Diving Board, Ladder to the Sky“  ili toliko sirov i grub, da emotivno razdere slušaoca poput pesama „Jealousy“, „Birthday Party“ ili „Splintered“.

Moć tkanja emocija muzikom i vokalom retko je gde tako dobro predstavljena kao u „End of Last Year“, počinje tiho, da bi  se lagano cela atmosafera emotivno nabijala do krešenda zavijajuće gitare i cunamija na činelama.

Melanholija je naravno opšte pristuna na celom albumu, što je karakteristično za muziku ovog benda, gde se gorko momente smenjuju oni slatki i tako u krug, što ih gotovo dovodi u indie pop vode kao u pesmama „Trying“ i „Rotten“ .

Preporuka

share