The Garment District - Flowers Telegraphed to All Parts of the World [2023]

The Garment District
Flowers Telegraphed to All Parts of the World
Happy Happy Birthday to Me Records / 2023

The Garment District je muzički projekat multi-instrumentaliskinje  Jennifer Baron. Ona je veteran Njujorške indie scene, i jedan je od osnivača grupe The Ladybug Transistor, indie benda iz 90ih koji ima kultni status među ljubiteljima nezavisne muzičke scene.

The Garment District je u potpunosti projekat Jennifer Baron, ona kompozitor muzike i autor svih tekstova. Iza sebe pod ovim imenom, Baron ima nekoliko izdanja “Melody Elder” iz 2011. godine, “Luminous Toxin” (2016), “If You Take Your Magic Slow” (2016) i ovogodišnji “Flowers Telegraphed to All Parts of the World”.

Kao i za prethodne albume, tako i za “Flowers Telegraphed to All Parts of the World” Baron se udružila sa rođacima i prijateljima, tako na nekoliko pesama glavni vokal je Lucy Blehar (spisateljica/producent/glumica) i ujedno bliska rođaka Baronove, zatim Dan Koshute na gitari kao i glavnom vokalu na par pesama, Greg Langel (sintisajzer), Corry Drake (bas), Shivika Asthana (bubnjevi), Sean Finn (bubnjevi) i Alex Korshin (vokal). Jennifer Baron je svirala gitaru, sintisajzere, klavir, bas, glokenšpil, melodiku, udaraljke i pa čak i bubnjeve u pesmi “Moon Pale and Moon Gold”.

Eklektični zvuk benda  The Garment District je fino i elegantno tkanje različitih muzičkih pravaca i uticaja stopljenih u celinu,  kako talentom i jedinstvenošću Jennifer Barron, tako i muzičkom veštinom i ličnim pečatom svakog od umetnika koji učestvuje na ovom projektu. Album je nastao u kućnom studiju prijatelja Jennifer Baron tokom pandemije u ruralnom predelu Pensilvanije.

“Left on Coast” koja otvara album, obojena je sunčanim melodijama i duhom psych popa iz 60ih.“A Street Called Finland” , sa, kao i na prethodnoj, glavnim vokalom Lucy Blehar, je takođe u pop vodama, ali sa malo mračnijim tonovima kraut rocka upotpunjenim gudačkim aranžmanima. “Following Me” naginje ka twee popu i zvuku bendova Camera Obscura i Alvvays.

Preporuka

share

share