Remi Malek kao Freddie Mercury u filmu "Bohemian Rhapsody"

"Bohemian Rhapsody", film o Freddie Mercuryju pevaču legendarnog benda Queen, u produkciji je gotovo čitavu deceniju. Već je dobro poznato da Freddie Mercuryja glumi zvezda tv serije "Mr. Robot" Remi Malek, ali tek sada imamo prilike da pogledamo prvi trejler iz ovog filma čija je premijere zakazana za 2.novembar.

Članovi benda Queen, Brian May i Rodger Taylor su takođe uključeni u ovaj projekat. Na početku režija bila poverena Brianu Singeru (The Usual Suspects, Superman Returns, i razni X-Men filmovi), ali je on kasnije otpušten da bi na njegovo mesto došao Dexter Fletcher (Eddie the Eagle), koji bi trebao da režira i  film "Rocketman", biopic o još jednom velikom muzičaru Eltonu Johnu.

"Bohemian Rhapsody" obuhvatiće period od početka 70ih kada su Queen formirani pa sve do njihovog nastupa na Live Aidu, 1985.godine. Šest godina kasnije Mercury je preminuo od posledica izavanih virusom AIDSa. U filmu još glume Ben Hardy kao Rodger Taylor, Gwylim Lee kao Brian May i Joseph Mazzelo kao John Deacon.

Na samom početku projekta Sacha Baron Cohen je izabran za ulogu Mercuryja, ali je napustio snimanje zbog kreativnih razlika. Malek je svojom ulogom Elliota Andersona u tv seriji "Mr. Robot" osvojio nagradu Emmy za najbolju mušku ulogu.

Preporuka