Sigur Rós objavili novi album

Islandski bend Sigur Rós juše su podelili video za novu pesmu "Blóðberg", a danas su objavili novi album "ATTA".

"ATTA" je prvi album benda u poslednjih deset godina i na ovom albumu u bend se vratio multiinstrumentalista Kjartan Sveinsson, koji je napustio bend 2012. godine. Postavu benda takođe čine frontmen Jónsi i basista Georg Holm. Na albumu gostuje London Contemporary Orchestra, kojim diriguje Robert Ames.

"ATTA" je delimično snimljen u kultnom studiju Abbey Road u Londonu, kao i u studiju benda Sundlaugin na Islandu i u raznim studijima u Americi. Paul Corley je miksovao i koproducirao album sa bendom. Dugogodišnji islandski saradnici Brassgat í bala svirali su limene duvačke instrumente na albumu.

Hólm ​​je izjavio o albumu "ÁTTA" u saopštenju za javnost: „Ova ploča zvuči kao album Sigur Rós, ali je introvertnija nego pre. Veoma je ekspanzivna sa ovim zvukom orkestra, ali izgleda više iznutra nego spolja.”

Jónsi dodaje: „Kada radimo ovo, uvek pričamo o svakom albumu kao da je možda posljednji. Stalno razmišljamo o klimatskim promenama, sunovratu na propast i odlasku u pakao. Svet je pomalo tmuan na ovom albumu, ali možda ima nade. Kad je tama, postoji i svetlost.”

Sveinsson takođe kaže: „Želeli smo da dozvolimo sebi da budemo malo dramatični i da eksperimentišemo sa ovim aranžmanima. Svetu je to trenutno potrebno. Teško je to opisati, ali za mene je uvek sve otvoreno za tumačenje. Ljudi mogu misliti i osećati kako žele.”

Preporuka

share
share