The Smashing Pumpkins podelili video za pesmu "Solara"

The Smashing Pumpkins su podelili video za novu pesmu "Solara". Video je režirao Nick Koening i ovo je prva pesma od kada je 3/4 originalne postave ponovo na okupu. Pored Billy Corgana, tu su i gitarista James Iha, bubnjar Jimmy Chamberlain, dok jedino nedostaje basistkinja D'arcy Wretzky, za koju su ostala trojica naveli da je pozvana ali da je odbila. Sa druge strane Wretzky tvrdi da bi se rado odazvala ponovonom okupljanju ali da nije dobila nikakav poziv.

U sadađnjoj postavi, pored trojice originalnih članova nalazi se i Jeff Schroeder, koji je sa Corganom svirao u The Smashing Pumpkins od trenutka kada je Iha napustio bend 2000.godine. "Solara" je prva nova pesma u poslednjih 18 godina u čijem su stvaranju učestvovala trojica originalnih članova. Snimljena je u studiju Shangriu La u Malibuu, pod producentskom palicom Rick Rubina.  The Smashing Pumpkins su takođe na turneji ovog leta.

Corgan je izjavio povodom ponovnog okupljanja benda "Pre nekih 30 godina, The Smashing PumpkinsJames Iha i ja, započeli smo muzičko putovanje iz jedna male sobe u kući mog oca. Meni je potpuno magično da ponovo možemo da se okupio oko neverovatnog Jimmy Chamberlina, u čast svih pesmama koje smo zajedno stvorili."

Preporuka

share