Still Corners podelili pesmu "Crystal Blue"

Dream-pop duo Still Corners najavili su decembra prošle godine novi album "Dream Talk" i do sada su sa ošekivanog albuma podelili singlove  "Secret World" i "The Dream". "Dream Talk" bi trebao biti objavljen 5. aprila 2024. za njihovu izdavačku kuću Wrecking Light

Sada su podelili pesmu "Crystal Blue".

Saopštenje za javnost detaljnije opisuje značenje pesme: „’Crystal Blue’ je zapaljiva pesma o dvoje ljubavnika koje razdvaja more, koji sanjaju da se jednog dana ponovo sretnu. Sati prolaze, danju i noći, povetarac dodiruje njihovu kožu, talasi postaju njihovi jedini prijatelji dok čekaju da se ponovo sretnu pod istim mesecom. Tihi ritam bubnjeva, konge i usamljeni zveket marimbe dok Tessa Murray pita: „Do fishes sleep, in the ocean blue? Do you dream of me like I dream of you?.’ Kristalno jasan gitarski solo odvodi slušaoca na daleku stranu sveta dok par odlazi na mesto za koje nikada nisu čuli samo da bi ponovo bili zajedno.”

Still Corners su američko-britanski duo Greg Hughes i Tessa Murray. Aktuelni album benda, "The Last Exit", izašao je 2021. godine.

O albumu u celini izjavila je: „Postanak mnogih ovih pesama došao je iz snova. Svake noći bih zapisivala snove kojih sam mogla da se setim. Dok sam snimala, izvukla bih svoju knjigu snova i pevala preko raznih fraza na kojima je Greg radio. Repetitivna priroda muzike i pevanja je izgledala kao da ulazite u trans. Dosta pesama je proizašlo iz tog procesa, bilo je zabavno i ono što sam mislila da je neka vrsta lutanja, na kraju nas je iznenadilo svojim različitim značenjima i slikama.”

Album je napisan na jugu Francuske, Istočnom Saseksu u Velikoj Britaniji i Woodstocku u Njujorku.

„Pesme su se brzo spojile, a mogućnost pisanja s bilo kojeg mjesta održala je naš zamah“, kaže Murray.

Hughes je producirao "Dream Talk" u studiju benda u Woodstocku. On kaže: “Probali smo razne stvari poput različitih mikrofona, pojačala i efekata prije nego što smo se obavezali na bilo šta. Sve je miksovano analogno preko naše nove SSL konzole, zvuk je sjajan.”

Preporuka

share