Still Corners podelili pesmu "The Dream"

Dream-pop duo Still Corners najavili su decembra prošle godine novi album "Dream Talk" i tom prilikom podelili prvi singl "Secret World". "Dream Talk" bi trebao biti objavljen 5. aprila 2024. za njihovu izdavačku kuću Wrecking Light

Sada su podelili video za pesmu "The Dream" koji su sami režirali.

Saopštenje za javnost detaljnije opisuje nastanak videa: „Video je zasnovan na dubokoj ljubavi dueta prema romanima krimi misterija. Tessa Murray glumi novi lik po imenu 'Penelope Braithwaite' dok istražuje 'Misteriju sna koji se ponavlja'. Ljudi iz izmišljenog grada 'Reverwood, Sussex' upadaju u zamku snova koja se ponavlja, kada se probude shvataju da su su u stvari u istom snu. Penelope stiže u misterioznu kuću da istraži. Da li rešava misteriju ili je i ona zaglavila u snu? Video je snimljen u Engleskoj od strane samog benda i sa parnim vozovima i oronulom vilom smeštenom u ogromnim vrtovima, ovo je detektivska priča koju ne smete propustiti!”

Still Corners su američko-britanski duo Greg Hughes i Tessa Murray. Aktuelni album benda, "The Last Exit", izašao je 2021. godine.

O albumu u celini izjavila je: „Postanak mnogih ovih pesama došao je iz snova. Svake noći bih zapisivala snove kojih sam mogla da se setim. Dok sam snimala, izvukla bih svoju knjigu snova i pevala preko raznih fraza na kojima je Greg radio. Repetitivna priroda muzike i pevanja je izgledala kao da ulazite u trans. Dosta pesama je proizašlo iz tog procesa, bilo je zabavno i ono što sam mislila da je neka vrsta lutanja, na kraju nas je iznenadilo svojim različitim značenjima i slikama.”

Album je napisan na jugu Francuske, Istočnom Saseksu u Velikoj Britaniji i Woodstocku u Njujorku.

„Pesme su se brzo spojile, a mogućnost pisanja s bilo kojeg mjesta održala je naš zamah“, kaže Murray.

Hughes je producirao "Dream Talk" u studiju benda u Woodstocku. On kaže: “Probali smo razne stvari poput različitih mikrofona, pojačala i efekata prije nego što smo se obavezali na bilo šta. Sve je miksovano analogno preko naše nove SSL konzole, zvuk je sjajan.”

Preporuka

share

share