Still Corners podelili video za pesmu "Today is the Day"

Dream-pop duo Still Corners najavili su decembra prošle godine novi album "Dream Talk" i do sada su sa ošekivanog albuma podelili singlove "Crystal Blue",  "Secret World" i "The Dream". "Dream Talk" bi trebao biti objavljen 5. aprila 2024. za njihovu izdavačku kuću Wrecking Light

Sada su podelili pesmu "Today is the Day". 

Murray je rekao ovo o novoj pesmi u saopštenju za javnost: „Imate sve vrste veza sa pesmama koje pišete, ali izgleda da se neke povezuju na dubljem nivou iz bilo kojeg razloga, a ova pesma to čini za nas. Mislim da su ove pesme bile dve strane, jedna je da smo hteli da kažemo nešto o hvatanju trenutka jer je život dragocen i sutra nije obećano i to odjekuje u refrenu, Danas je dan itd. S druge strane je ova povezanost sa prirodom i to je prožeto i kroz tekstove. Yeats je jednom rekao: 'Svet je pun čarobnih stvari, strpljivo čekajući da naša čula postanu oštrija', zaista vjerujem u to i kada smo snimali ovaj video pored svih drveća i ptica i samo čuli tu akustičnu gitaru. osećao sam se drevnim i starim i to je nešto čega sam se morao podsetiti. Sedeći tamo pored potoka pomislio sam da ću možda imati sreće i baciti pogled na nešto dublje.”

Still Corners su američko-britanski duo Greg Hughes i Tessa Murray. Aktuelni album benda, "The Last Exit", izašao je 2021. godine.

O albumu u celini izjavila je: „Postanak mnogih ovih pesama došao je iz snova. Svake noći bih zapisivala snove kojih sam mogla da se setim. Dok sam snimala, izvukla bih svoju knjigu snova i pevala preko raznih fraza na kojima je Greg radio. Repetitivna priroda muzike i pevanja je izgledala kao da ulazite u trans. Dosta pesama je proizašlo iz tog procesa, bilo je zabavno i ono što sam mislila da je neka vrsta lutanja, na kraju nas je iznenadilo svojim različitim značenjima i slikama.”

Album je napisan na jugu Francuske, Istočnom Saseksu u Velikoj Britaniji i Woodstocku u Njujorku.

„Pesme su se brzo spojile, a mogućnost pisanja s bilo kojeg mjesta održala je naš zamah“, kaže Murray.

Hughes je producirao "Dream Talk" u studiju benda u Woodstocku. On kaže: “Probali smo razne stvari poput različitih mikrofona, pojačala i efekata prije nego što smo se obavezali na bilo šta. Sve je miksovano analogno preko naše nove SSL konzole, zvuk je sjajan.”

Preporuka