Suede snimili video spot u Pripijatu, gradu duhova u blizini Černobila

Britpop veterani Suede najavili su novi album The Blue Hour, početkom meseca maja, za koji su podelili trejler i video za pesmu "The Invisibles". The Blue Hour izlazi 21. septembra. 

Sada su Suede podelili video za pesmu "Life is Golden" koji je snimljen u Pripijatu, gradu duhova u neposrednoj blizini Černobila, u Ukrajini. Nakon katastrofe u nuklearnoj elektrani Černobil 1986.godine, Pripijat je momentalno evakuisan. Prema nezvaničnim podacima danas u samom gradu i njegovoj neposrednoj okolini živi oko 300 ljudi, koji su se vratili nekoliko godina nakon katastrofe. Takođe, u samoj elektrani Černobil, iako ona nije u funkciji, radi preko 3000 ljudi koji se brinu o sigurnosti preostalih nuklearnih reaktora. Video koji se uglavnom sastoji od snimaka dronom režirao je Mike Christie.

Suede su se ponovo okupili 2010.godine. 2013. godine objavili su odličan album "Bloodsports", a 2016. takođe veoma dobar album "Night Thoughts"

Alan Moulder je producirao The Blue Hour, dok je frontmen Brett Anderson izjavio da je njegov sin inspiracija za novi album: "Moj sin je moja muza ovih dana, pišem za njega. On je bio inspiracija za knjigu "Coal Black Mornings", koju sam nedavno napisao. On je bio moja inspiracija za prethodna dva albuma i ovo je samo nastavak. Uvek sam pisao iz drugačije perspektive. Mnogo toga je o strahovima iz detinjstva i album je veoma neprijatan na različite načine. Mislim da Suede treba da budu neprijatani, to je smisao benda kakav je Suede. Kad god pokušamo da budemo prijatni, to ne radi kako treba. Mi smo stanovnici Suedeworlda i to nije veoma lepo mesto. Smešteno je u ruralnim krajevima, daleko od autoputa, okuženo malim stazama i gomilom smeća sa muvama koje lete oko njega. Okruženo je velikom žičanom ogradom sa mrtvim jazavcem, koji truli na zemlji pokraj nje."

Preporuka

share