Tango With Lions objavio video za pesmu Proof Of Desire

Bend Tango With Lions objavio je "Proof of Desire", prvu pesmu  sa njihovog trećeg studijskog albuma "The Light".

Tango With Lions je jedan od najpoznatijih grčkih indie/folk bendova, koji postoji još od 2010. godine. Njihov debi album "Verba Time" dobio je entuzijastične kritike, dok je singl "In A Bar", sa preko 30 miliona pregleda, postao jedan od najgledanijih grčkih videa na YouTubeu.

Talentovana grčka pevačica Katherina Papachristou i njen bend Tango With Lions vratili su se, nakon pet godina odsustva, novim albumom "The Light", koji će izaći 19. januara za etiketu Inner Ear Records. Ovaj album predstavlja nastavak njihovog kritički priznatog "A Long Walk" iz 2013. godine.

"The Light" dokumentuje želju da se krene ka svetlu, kroz devet priča, introspekcija. Priče o razdvajanju, zadovoljstvima, dekonstrukciji koje motivišu, sa jedne strane nihilizam i potonuće u mrak, a sa druge preterani optimizam ili prihvatanje da mrak i svetlost neprestano koegzistiraju u muzici. Ova prirodna koegzistencija je tema koja muzički i lirski objedinjuje pesme "Svetlosti". Devet pesama, različitih stilova, potvrđuju da se atmosfera u muzici Tango With Lions kreira kroz slike koje prizivaju muziku, dok tekstovi predstavljaju ključnu vezu.

Album je počeo da se poprima oblik 2015. godine i završen je u leto 2017. godine. Snimljen je u SCA studiju sa zvučnim inženjerom i članom benda Thodorisom Zefkilisom, uz dodatne snimke iz AKRON studija, gde je sve započelo sa inženjerom zvuka Vangelisom Fampasom. Master albuma urađen je je u studiju Pytzamax  od strane Yannisa Paxevanisa.

Preporuka

share

share