Tindersticks najavili novi album

Tindersticks su najavili novi album, "Soft Tissue", i podelili video za prvi singl, “New World”. "Soft Tissue" bi trebao izaći 13. septembra preko City Slanga. U nastavku pogledajte animirani video za “New World”, nakon čega slijedi “Falling, the Light”, nova pesma sa albuma koji je bend podelio na Dan zaljubljenih.

Sidonie Osborne Staples, ćerka frontmena grupe Tindersticks, Stuarta Staplesa, kreirala je umetničko delo za album, što je uticalo na spot za „New World“. Stuart Staples je rekao ovo o videu u saopštenju za javnost: „Sid je pravila ove male keramičke likove, pa sam je zamolio da napravi deo benda. Kasnije sam napisao ovu pesmu 'New World' o tome da nekako pokušavam da shvatim ovaj čudan svet koji sam osećao da se razvija oko mene i ovi mali momci su se vratili u moje misli. Hajde da ih povedemo na stop motion putovanje kroz čudnu zemlju, od neplodnih stena do izdašnog voća koje nije poznato i možda otrovno. Sid je spajala pejzaže i pomerala figure, milimetar po jedan. Neil Fraser je snimio fotografije, a mi smo montirali kako smo išli.”

"Soft Tissue" je 14. studijski album benda, i naslednik je albuma "Distractions" iz 2021. i "The Waiting Room" iz 2016. 2020. su također podelili EP pod nazivom "See My Girls", a 2022. su snimili muziku za film Claire Denis "The Stars At Noon".

Staples je objavio solo album, "Arrhythmia", 2018. preko City Slanga. Godine 2019. snimio je muziku za film Claire Denis, "High Life", u kojem je glumio Robert Pattinson. Tindersticks su snimili pesmu “Willow” za soundtrack i u njoj je bio Pattinsonov vokal.

Staples je rekao ovo o"Soft Tissue": „'Baby I was falling, but the shit that I was falling through. Thought it was just the world rising..’ Ovo su početni stihovi albuma, čini se da sve pesme na "Soft Tissue" na neki način žive u ovoj zbrci – očajavajući zbog uništenja, sumnjajući da ste vi odgovorni. Muzički gledano, činilo se da je od "The Waiting Room" iz 2016. godine bend bio reakcionaran. Poslednja dva Tinderstick-a su bila toliko suprotstavljena jedno drugom - "No Treasure But Hope" iz 2019. bio je izuzetno naturalistički proces snimanja - delom zbog reakcije na prethodnih nekoliko godina eksperimentalnih projekata (High Life, Minute Bodies) i zauzvrat kao Reakcija na ovu čistoću "Distractions" iz 2021. postala je jedan od najgušćih, eksperimentalnih albuma benda. Osećao sam se kao da je vreme da prestanem klonuti u ove krajnosti i pronaći način da spojim strogost pisanja pesama i radost benda koji svira zajedno s tvrdokornijim eksperimentalnim pristupom.”

Soft Tissue:
1) New World
2) Don’t Walk, Run
3) Nancy
4) Falling, The Light
5) Always a Stranger
6) The Secret of Breathing
7) Turned My Back
8) Soon to be April