Will Butler + Sister Squares podelili pesmu "Stop Talking"

Will Butler (bivši član Arcade Fire) objaviće novi album sa bendom Will Butler + Sister Squares 22. septembra putem Merge-a. Sada su podelili najnoviji singl albuma, “Stop Talking”.

Butler je rekao ovo o "Stop Talking" u saopštenju za javnost: "Ovo je jedna od 'pesmi iz snova' na ploči. Emocije u snovima; snovi u stvarnosti; umoran i zbunjen. 'Prestani pričati; nema šta da se kaže;’ nisam siguran da li to funkcioniše kao otkaz „Stani!“ ili kao znak ljubavi „Ne moraš to da kažeš; Već znam;’ Mislim, kao puno komunikacije između ljudi koji se vole – malo i jednog i drugog? Kao, ova pesma je puna straha; neko izražava strah svom partneru, a partner kaže: 'Nema čega da se plaši, i takođe, umukni, prestani da budeš lud.' To nije baš to, ali ima nešto od toga ovde."

Od kada je najavljen album Will Butler + Sister Squares, podelili su singlove, “Long Grass”, "Arrow of Time" i "Willows".

Butler je napustio Arcade Fire krajem 2021. i prethodne dve godine proveo je kod kuće sa svojom decom. „Svako jutro sam se budio i čitao Emily Dickinson, sve dok nisam pročitao svaku njemu pesmu“, rekao je Butler u saopštenju za javnost. “Slušao sam Morrisseya, Šostakoviča, top 50 na Spotifyju. Imao sam neformirana pitanja sa početnim odgovorima.”

Sister Squares—koje čine Miles Francis, Julie Shore, Jenny Shore i Sarah Dobbs—spojili su se preko porodice. „Upoznao sam Jenny – moju ženu! – na koledžu, godinu dana pre nego što sam se pridružio Arcade Fire. Kada mi je trebao bend za turneju "Policy",” kaže Butler, govoreći o svom solo debi albumu objavljenom 2015. godine, “zamolio sam [Jennynu sestru] Julie da se pridruži jer sam joj muzički verovao. Pitao sam Saru, Jenny i Jullie i njihovu prijateljicu iz detinjstva, jer sam znao da je super talentovana.”

Butler je u početku imao drugačije namere za svoju solo karijeru i ovaj album. „Nakon "Generations" [Merge, 2020.], razmišljao sam o tome da napravim čudnu solo ploču. Ja sam u podrumu, itd, itd. Uglavnom sam shvatio da je ono što želim suprotno”, kaže on.

Zatim se obratio Sister Squares i zamolio Francisa da producira novi album. “Will i ja smo organski otkrili naš odnos kao produkcijski duo kroz stvaranje ovog albuma. Nismo morali previše da pričamo o stvarima koje su se dešavale, jer je muzika tekla - kaže Francis. “Kao producent, rad sa Jenny, Julie i Sarom je san. One se tako prirodno povezuju. Jednim pokretom mogu dočarati raspoloženje ili doći do korena osećaja.”

Preporuka

share
share