Yppah - Eighty One

Yppah
Eighty One
Ninja Tune, 2012
8
8
Joe Corrales Jr. (aka Yppah) iako iz srca Kalifornije, izgleda da je uspeo da dočara kako izgleda letnja "laganica" na britanskim ostvrima u režiji Ninja Tune. Ovaj album prepun bitova prezasićenih dubokim basom, zvonkim gitarskim deonicama i tripoznim "glitch" elementima, svrstavaju ovaj materijal u kategoriju tzv. trip-hopa, kao stvoren za kuliranje na toplom letnjem suncu, okružen gomilom peska. 
 
Stvar koja pomalo ometa potpuno opuštanje je činjenica da je Yppah, nekako spakovao sve numere u sličan vremenski format. Najduža i najkraća numera se razlikuju za minut. Par numera se završavaju otprilike na najinteresantnijem delu, baš kada se očekuje nastavak i kulminacija. I pored tih sitnih zamerki, a ne želim da cepidlačim, album je u celini - kao i predivni sunčani dani, oslobođen osuda i naboravanja čela. Prava mala oaza opuštencije koja navire iz zvučnika ili slušalica, zavisi od vašeg omiljenog načina konzumacije muzike.

Eighty One je sve samo ne trivijalan, pogotovu ako ste očekivali nešto a-la Chill kompilacije ili Ibiza mikseve i sl. Ako će i podsećati na nešto, recimo da će to biti neko od vaših najlepših uspomena na leto. Drugim rečima, pozitiva koja izbija iz svake numere, bila ona malo "mračnijeg" tona ili ne, sigurno podiže raspoloženje.
Pevušićete, siguran sam,neke od melodija sa ovog albuma 
Bonus :
Mini film "Burn" sa Anomie Belle
 
 

Preporuka

share

share