Previše je svega negativnog na sve strane. Planeta je divna, ali ljudi su loši. Samo još, samo ne dam, samo moje, samo laži, samo sve i odmah, samo bolje nego tvoje i samo brutalno iskorišćavanje činjenice da su glupani u većini, od strane vladajućih. Oduvek je tako i uvek će tako biti. Zato bih se poslužio genijalnim stripovskim izrazom kog je Koja skovao još pre četiri decenije, na prvom albumu Discipline kičme, a koji je moćniji od bilo koje psovke - nestani ih. Zato današnji Gistro FM nije mogao da se zove nikako drugačije.

Proteklih nedelju dana ništa nisam slušao toliko kao novi album Džona Kejla. Moje januarske noći 2023. zauvek će imati miris noći i mokrih ulica koji odzvanjaju albumom Mercy. Za mene je ovo njegovo najlepše izdanje još od HoboSapiens iz 2003. Priznajem da nisam to očekivao od ovog "mladića" koji u martu puni 81.

Kada smo kod vožnje praznim gradskim ulicama usred noći, trebalo bi obratiti pažnju na novi album kalifornijske grupe The Coral Sea. Oni ovde takođe prave kamernu atmosferu idealnu za gluvo doba noći. Uz Džona Kejla, ovo je drugi album nedelje u današnjoj emisji.

Gistro evergreen je, gotovo pa remek-delo The Greatest, kog je pre više od 15 godina snimila Cat Power. Savršena mešavina soula, folka i roka. Čini mi se da nikada pre, a ni posle, nije dotakla ovakve visine. Danas se prisećamo ovog albuma uz dve pesme koje najviše volim.

Od noviteta tu je još sjajni prvi singl sa novog The National albuma koji stiže u aprilu, odličan indi-pop benda Lightning in a Twilight Hour, tu je i Rajan Adams koji je obradio ceo album Brusa Sprinsgtina Nebraska, neviđeno zarazan prvi singl benda

Wednesday koji uskoro objavljuje debi izdanje, a tu je i nova ploča liverpulskih Ladytron. Društvo nam prave i Disciplina kičme, Otis Reding, Yo La Tengo, Dejvid Krozbi, Porridge Radio, Ivy i još mnogi drugi.

Oni neće zauvek nestati, ali mogu bar privremeno. Uz ljude i muziku koju volimo. Za ljude se morate potruditi sami, a što se muzike tiče, eto je na linku ispod. Nestanimo ih.

Preporuka

share