Stella Donnelly najavila novialbum i podelila video za pesmu "Lungs"

Australijska muzičarka Stella Donnelly najavila je novi album, "Flood", i podelila video za prvi singl "Lungs". "Flood" bi trebao izaći 26. avgusta preko izdavačke kuće Secretly Canadian. Donnelly je zajedno sa Duncanom Wrightom režirala video spot za pesmu "Lungs".

„Volim da posmatram ljudsku dinamiku“, kaže Doneli u vezi sa pesmom „Lungs“, početnom numerom i prvim singlom albuma. „Dinamika između starih najboljih prijatelja, ili dinamika između ukućana, ili veza u kojoj su dvoje ljudi raskinuti i nisu razgovarali godinama. Volim da ulazim u misli nekoga ko smo svi u nekom trenutku bili.”

O video spotu za pesmu “Lungs”, Donnelly kaže: “Inspirisan je sa Banded Stilts na omotu mog albuma, lik kojeg igram u crvenom je nestabilna odrasla osoba, koja daje sve od sebe sa svojim novim obavezama i odgovornostima, pokušavajući da izgleda lako, ali je na vrlo nestabilnom terenu. Želela sam da ovaj video podseti na dete, čvrsto u svojim nogama, zastrašujuće iskreno, koje ne dozvoljava da se sa njim šalite, oni su snaga i moć ovog videa koliko god se trudila da se afirmišem kao šef.”

Prijatelji Donelly-jeve iz detinjstva - sestre Billie, Nikki i Stevie Tanner - koreografirale su video. Oni vode Tanner Dance Academy. „One su utkali toliko lepote u svoju koreografiju, a takođe su dopustile plesačima da primene sopstveni pristup pokretima koji zaista blistaju na statičnim snimcima,“ izjavila je  Donnelly. “Grace Goodwin, koja je producirala, scenografirala i kostimirala spot, bila je sastavni deo stvaranja mog stilskog lika i stvaranja tačke razlike između njega i deteta u meni.”

"Flood" je  drugi album Stelle Donelly, debi album "Beware of the Dogs" objavila je 2019. Donnelly je zajedno sa svojim kolegama iz benda Jennifer Aslett, George Foster, Jack Gaby, i Marcel Tussie-jem napisala pesme, a u saopštenju za štampu se kaže da je proces „ponekad izgledao kao eksperimentalna igra u vrtiću“. Donnelly je koproducirala album zajedno s Annom Laverty i Jakeom Webbom iz benda Methyl Ethyl.

Album je delimično napisan tokom njenog boravka u prašumama australskog Bellingena, gdje je počela promatrati ptice. Tokom perioda pisanja novih pesama živjela je i u Fremantleu, Williamsu, Guildertonu, Margaret Riveru i Melbourneu i ukupno je napisala 43 nove pesme.

“Imao sam toliko prilika da pišem stvari na čudnim mestima,” kaže Donnelly. „Često nisam imala izbora gde se nalazim. Ne može se poreći da nemogućnost pristupa svojoj porodici sa zatvaranjem granica, zumira one delove vašeg života do kojih vam je stalo.”

Flood:
1. Lungs
2. How Was Your Day?
3. Restricted Account
4. Underwater
5. Medals
6. Move Me
7. Flood
8. This Week
9. Oh My My My
10. Morning Silence
11. Cold

Preporuka

share
share