Temples najavili novi album i podelili singl "Gamma Rays"

Britanski psihodelični pop kvartet Temples najavili su novi album, "Exotiko", i podelili video za prvi singl "Gamma Rays". "Exotiko" bi trebao izaći 14. aprila preko ATO-a. Molly Daniel je režirala spot "Gamma Rays". 

U saopštenju za štampu frontmen benda Temples, James Bagshaw rekao je ovo o “Gamma Rays” : “U stihovima govorimo o veličansvenosti prirode, A onda refren to prevrne na glavu, zvuči kao radosna letna melodija o sunčanju, ali istina je da će vas upijanje gama zraka ubiti. Dakle, radi se o onoj suprotnosti lepote i opasnosti koju često nalazimo u prirodi.”

Daniel je rekao ovo o režiranju spota: „Snimanje u Benidormu je bilo inspirativno. To je vrlo nadrealan i futuristički prostor – kao da Margate susreće Vegas i smak sveta! Hteo sam video koji je bio brz i koji vas vodi na putovanje kroz neke sjajne lokacije.”

Sean Ono Lennon je producirao "Exotico", koji je miksovao Dave Fridmann (Tame Impala, The Flaming Lips, MGMT).

U 2020. Temples  su podelili novu pesmu, "Paraphernalia", koju je također producirao Lennon, a miksovao Fridman, ali ne nalazi se na ovom albumu.

Lenonov bend, The Claypool Lennon Delirium je takođe na etiketi ATO i dva umetnika su se povezala na Desert Daze festivalu 2019. godine, iako je Lennon već bio dobro upoznat sa bendom. „Uvek sam bio fan benda. Video sam ih kako sviraju neke prilično sjajne  koncerte tokom godina”, rekao je Lennon.

Atuelni album benda Temples, "Hot Motion", izašao je 2019. preko ATO-a (bio je to njihov prvi album za etiketu). "Hot Motion" je bio treći album benda i pratio je debi album iz 2014., "Sun Structures", i drugi album iz 2017., "Volcano".

Kompletna postava Temples čine James Bagshaw (gitara, vokal), Tom Walmsley (bas gitara, prateći vokal), Adam Smith (klavijature, ritam gitara, prateći vokal) i Rens Ottink (bubnjevi i perkusije).

Exotico:
1. Liquid Air
2. Gamma Rays
3. Exotico
4. Sultry Air
5. Cicada
6. Oval Stones
7. Slow Days
8. Crystal Hall
9. Head in the Clouds
10. Giallo
11. Inner Space
12. Meet Your Maker
13. Time is a Light
14. Fading Actor
15. Afterlife
16. Movements of Time

Preporuka

share