Temples podelili pesmu "Paraphernalia"

 

Britanski psihodelični pop kvartet Temples podelili su  novu pesmu "Paraphernalia", koju je producirao Sean Ono Lennon. Dave Fridmann (Tame Impala, The Flaming Lips, MGMT) miksao je pesmu, koja pomalo zvuči poput Tame Impala u diskoteci 1970-ih.

Singl je izašao na etiketi ATO. Lennonov bend The Claypool Lennon Delirium također je na etiketi ATO i dvojica umetnika umpoynali su se na festivalu Desert Daze 2019. godine, iako je Lennon već bio upoznat sa muyikom benda Temples.

„Uvijek sam bio fan benda. Tokom godina video sam in na nekoliko odli;nih koncerata ”, kaže u Lenon u izjavi za medije. Temples su izdali svoj posljednji album, Hot Motion, 2019. godine na etiketi ATO. Izdavačka kuća pitala je bend imaju li preostalih pesama koje su snimanje tokom rada na albumu Hot Motion koje bi mogli snimiti kao novi singl.

"Kad sam prvi put čuo demo za "Paraphernalia", znao sam da imaju odličnu melodiju", kaže Lennon. "Na ovoj pesmi nismo mogli naći ni jedan veći um od njega", kaže basista Temples-a Tom Walmsley o suradnji sa Lennonom.

"Paraphernalia" je napisao glavni pevač / gitarista Temples-a James Bagshaw, a reč je o "nepovezanosti između stvarnosti i sveta na internetu". Hot Motion je bio treći album benda, a pratio je debitantski album 2014. godine, Sun Structures, i drugi album iz 2017. godine, Volcano. U bendu takođe sviraju Adam Smith (klavijature / gitara / vokal) i Rens Ottink (bubnjevi). Album je snimljen u studiju u kuči Jamesa Bagshaw-a u srednjem delu Engleske.

Preporuka

share
share