Adrianne Lenker najavila novi solo album

Adrianne Lenker iz Big Thief-a najavila je novi solo album "Bright Future" i podelila novu pesmu, “Sadness as a Gift”.  "Bright Future" bi trebao izaći 22. marta na 4AD.

Godine 2020. Lenker je objavila dva solo albuma, "songs" i "instrumentals", preko 4AD. "Bright Future" će biti njen prvi solo album od tada. Philip Weinrobe je koproducirao album,na kome gostuju Nick Hakim, Mat Davidson i Josefin Runsteen.

U jesen 2022., Lenker je bila srećna što su tri njena prijatelja („neki od mojih omiljenih ljudi“, kako ona opisuje Hakima, Davidsona i Runsteen u saopštenju za štampu) imala vremena da se odmore od sopstvenih muzičkih karijera i pridruže joj se u Double Infinityju, analognom studiju u šumi. Troje muzičara nisu se baš dobro poznavala. "Nisam imala pojma kakav će biti ishod", priznaje Lenker, ali kaže da su rezultati dobro ispali. „Bilo je magično“, kaže ona.

O Davidsonu Lenker kaže: „Poznajem Meta dugo vremena. Nije važno koji instrument, njegov duh se samo izliva.”

Lenker poznaje Hakim od njegove 17. godine. „Na način na koji je Nick radio na  mojim pesmama, on bi uložio svaki djelić ljubavi“, kaže ona.

O triju saradnika, Lenker dodaje: „Mislim da je zajednička stvar ovim ljudima da su jedni od najboljih slušalaca koje poznajem u muzičkom smislu. Ekstremno su prisutni.”

Sumirajući snimanje  "Bright Future", ona kaže: „Osećalo se kao da je svačiji nervni sistem oslobođen. Jednom kada smo bili u pesmi, nekako smo jednostavno znali. Niko nije zaustavio snimanje. Nismo uzvratili. Slušala sam tek nakon što su svi otišli.”

Bright Future:
1. Real House
2. Sadness as a Gift
3. Fool
4. No Machine
5. Free Treasure
6. Vampire Empire
7. Evol
8. Candleflame
9. Already Lost
10. Cell Phone Says
11. Donut Seam
12. Ruined

Preporuka

share