Kada imate fantastičnu glumačku ekipu kakvu ima tv serija „Westworld“ i još tv mrežu kao što je HBO iza sebe, mnogo je teže napraviti loš proizvod nego jedan pristojan. Ali stvoriti, i pored svih ovih uslova odlično delo, zahteva da se skopi dosta kockica u celoj priči.

Tv serija „Westworld“ je inspirisana popularnim filmom istoimenog naziva iz 1973.godine sa legendarnim Yul Brinerom u glavnoj ulozi,  za koji je scenario napisao a ujedno i režirao Michael Crichton (The Great Train Robbery, 13th Warrior, Jurassic Park). Iza ove tv serije stoje Jonahtan Nolan i Lisa Joy. Nakon poslednje epizode i odlične reakcije i gledaoca i kritike širom sveta jasno je da su Nolan i Joy napravili odličan posao.  

Brujanje koje po svim mogućim medijima ova serija izaziva još od samog početka emitovanja je ogromno, gotovo da nije bilo dana ili nekog medija koji se bavi popularnom kulturom, da se ne pojavi nešto vezano za Westworld.

Iznosile su se razne teorije oko zapleta, tumačenje skrivene simbolike, koje ima mnogo tokom serije, analiziranja onoga što su nam scenaristi prezentovali u prethodnoj epizodi. Na prvi pogled deluje da gledaoci a i mediji previše ozbiljno shvatili ono što ova tv serija nosi sa sobom, jer teško da se ljudi koji stoje iza ove tv serije mogu nazvati velikim naučno fantastičnim vizionarima kakvi su Isaac Asimov, Artur Clark, Ray Bradbury ili Stanley Kubrick

Preporuka