MGMT najavili novi album i podelili video za pesmu "Mother Nature"

MGMT (Andrew VanWyngarden i Ben Goldwasser) su zvanično najavili novi album, "Loss of Life", i podelili video za prvi singl, “Mother Nature”. "Loss of Life" bi trebao biti objavljen 23. februara 2024. preko Mom + Pop i to će biti prvi novi album benda u poslednjih šest godina. Dugogodišnji saradnik Jordan Fish režirao je spot "Mother Nature", koji kombinuje animaciju sa živom akcijom.

U saopštenju za štampu, MGMT zajedno kažu da „Mother Nature“ „ocrtava arhetipsku MGMT mitologiju o jednom heroju koji pokušava da navede drugog heroja da krene na put kojim „moraju“ krenuti. Jedan deo zvuči kao Oasis.”

Spot za pesmu govori o dvoje prijatelja životinja, jednostavno nazvanih Pas i Kornjača, koji se "udružuju kako bi uklonili zlog sakupljača kućnih ljubimaca", navodi se u saopštenju za javnost.

„Nadam se da će priča usrećiti ljude i da se osećaju povezanim sa porodicom, prijateljima i životinjskim carstvom“, kaže Fish.

"Loss of Life" je peti album benda i naslednik je albuma "Little Dark Age" iz 2018. godine.

Ovaj put duo je radio sa producentom Patrickom Wimberlyjem (Beyoncé, Lil Yachty) i dugogodišnjim saradnikom Daveom Fridmannom (The Flaming Lips, Spoon). Kao i sa svim njihovim prethodnim albumima, Fridmann je miksao "Loss of Life". Tu je i dodatni produkcijski rad na albumu koji su uradili Daniel Lopatin (aka Oneohtrix Point Never), Brian Burton (aka Danger Mouse) i James Richardson. Miles A. Robinson je također bio pridruženi producent i inženjer na albumu.

MGMT su izjavili o albumu: „Samo šalu na stranu (nikad!), veoma smo ponosni na ovaj album i na činjenicu da je to bio relativno bezbolan porođaj nakon dugog perioda gestacije, i sretni smo što puštamo ovu bebu u svet sa Mama+Pop. Muzički gledano, mi radimo na oko 20% odraslih savremenika i ne više od ovoga, molim vas.”

Scenarista/reditelj/kovoditelj najbolje emisije Tom Scharpling  napisao je esej o "Loss of Life" i rekao je: „Jednostavno rečeno, momci su to ponovo uradili! Sada su pet za pet, što vas zadnji put kad sam proverio dovodi u gotovo bilo koju Kuću slavnih. Ova ploča projicira auru neosporne topline u celosti, album prepun ugodnog samopouzdanja. Ima epskih numera i intimnih portreta, malo glamuroznosti ovde, malo psiho-folka tamo. To je komadić magije koji se savršeno uklapa u opus MGMT-a dok još jednom proširuje granice.”

Omot albuma je slika Johna Baldessarija iz 2006. Noses & Ears, Etc. (Part Two): Two (Flesh) Faces with (Blue) Ears and Noses, Two (Flesh) Hands, and Hobby Horse, 2006

Loss of Life:
1. Loss of Life (part 2)
2. Mother Nature
3. Dancing in Babylon (featuring Christine and the Queens)
4. People in the Streets
5. Bubblegum Dog
6. Nothing to Declare
7. Nothing Changes
8. Phradie’s Song
9. I Wish I Was Joking
10. Loss of Life

Preporuka

share
share