Mogwai najavili novi album i podelili video za pesmu "Dry Fantasy"

Mogwai su najavili izlazak svog desetog studijskog albuma As The Love Continues, za 19. februar 2021. na etiketi Rock Action Records. Album je snimljen početkom ove godine s producentom Daveom Fridmannom, a na njemu učestvuju Atticus Ross ("Midnight Flit") i Colin Stetson ("Pat Stains"). As The Love Continues, stići će 25 godina nakon objavljivanja debitantskog singla benda 'Tuner' / 'Lower'.

As The Love Continues prvobitno je trebalo  snimiti u Americi, ali pandemija je dovela do preseljenja u Worcestershire dok je  producenta Davea Fridmanna bio odvojen okeanom, ali je sve jedno bio pristuan poput orvelovskog ugnjetača. Pandemija je dovela do novih rutina, a takođe im je donela malo više vremena.

Budući da album zasad nije moguće svirati uživo, Stuart Braithwaite se nada  da će vas muzika odvesti na neko drugačije mesto od onoga na kojem se nalazite, "osim ako niste stvarno na nekom neverovatnom mestu ali zašto onda slušate čudnu muziku poput ove?"

"Dry Fantasy" je prvi singl koji je preuzet sa albuma, dok pesmu prati video koji crta prošarane slike rascvetalog cveća na dalekoj planeti.

As The Love Continues je naslednik albuma Every Country's Sun iz 2017.godine.

As The Love Continues:
1. To The Bin My Friend, Tonight We Vacate Earth
2. Here We, Here We, Here We Go
3. Dry Fantasy
4. Ritchie Sacramento
5. Drive The Nail
6. Fuck Off Money
7. Ceiling Granny
8. Midnight Flit
9. Pat Stains
10. Supposedly, We Were Nightmares
11. It's What I Want To Do, Mum