Adrianne Lenker podelila video za pesmu "Fool"

Adrianne Lenker iz Big Thief-a najavila je prošlog meseca novi solo album "Bright Future" i tom prilikom podelila novu pesmu, “Sadness as a Gift”.  "Bright Future" bi trebao izaći 22. marta na 4AD.

Sada je podelila video za pesmu, “Fool”, koji je režirao njen brat Noah Lenker.

Philip Weinrobe, koproducent albuma, rekao je ovo o pesmi u saopštenju za javnost: „Osećam se kao da je mogu čuti kako se smeši kada ponovo slušam ovu pesmu. Radost je opipljiva. Lako je zaboraviti da Adrianne može učiniti neobuzdanu ekstatičnu sreću jednako spretno kao i svaka drugu emociju u ljudskom iskustvu.”

“Fool” je bila jedna od retkih pjesama s albuma snimljenih noću i jedna od prvih pesama snimljenih za "Bright Future". Weinrobe opisuje scenu: „Kamin je grejao, Oso je lajao, a vibra je bila taman. Nakon što smo snimili ovaj, znao sam da ćemo napraviti posebnu ploču.”

Godine 2020. Lenker je objavila dva solo albuma, "songs" i "instrumentals", preko 4AD. "Bright Future" će biti njen prvi solo album od tada. Philip Weinrobe je koproducirao album,na kome gostuju Nick HakimMat Davidson Josefin Runsteen.

U jesen 2022., Lenker je bila srećna što su tri njena prijatelja („neki od mojih omiljenih ljudi“, kako ona opisuje Hakima, Davidsona i Runsteen u saopštenju za štampu) imala vremena da se odmore od sopstvenih muzičkih karijera i pridruže joj se u Double Infinityju, analognom studiju u šumi. Troje muzičara nisu se baš dobro poznavala. "Nisam imala pojma kakav će biti ishod", priznaje Lenker, ali kaže da su rezultati dobro ispali. „Bilo je magično“, kaže ona.

O Davidsonu Lenker kaže: „Poznajem Meta dugo vremena. Nije važno koji instrument, njegov duh se samo izliva.”

Lenker poznaje Hakim od njegove 17. godine. „Na način na koji je Nick radio na  mojim pesmama, on bi uložio svaki djelić ljubavi“, kaže ona.

O triju saradnika, Lenker dodaje: „Mislim da je zajednička stvar ovim ljudima da su jedni od najboljih slušalaca koje poznajem u muzičkom smislu. Ekstremno su prisutni.”

Sumirajući snimanje  "Bright Future", ona kaže: „Osećalo se kao da je svačiji nervni sistem oslobođen. Jednom kada smo bili u pesmi, nekako smo jednostavno znali. Niko nije zaustavio snimanje. Nismo uzvratili. Slušala sam tek nakon što su svi otišli.”

Preporuka

share