The Arcs podelili pesmu "Heaven is a Place"

The Arcs (projekat koji vodi frontmen benda The Black Keys,  Dan Auerbach) objavljuju novi album, "Electrophonic Chronic", 27. januara 2023. preko Easy Eye Sounda. Sada su podelili drugi singl, “Heaven is a Place”, kojim bend odaje počast njihovom bivšem kolegi Richardu Swiftu, koji je umro 2018. godine.

„Ova nova ploča je posvećena Swiftu“, kaže Auerbach o albumu u saopštenju za javnost. “To je način da se oprostimo od njega.”

"Electrophonic Chronic" producirao je Auerbach zajedno sa Leonom Michelsom iz benda, a uglavnom je sniman sa Swiftom pre njegove smrti. Debi album benda, "Yours, Dreamily", objavljen je 2015.

Nakon Sviftove smrti, Michels kaže: "Mislim da svi mi nismo mogli stvarno slušati muziku, ne bismo se mogli suočiti s njom i pokušati je završiti." Ali tokom pandemije Auerbach i Michels su se ponovo sastali da završe album.

Prethodno su The Arcs podelili animirani video za prvi singl albuma, “Keep On Dreamin’”.

Auerbach navodi u saopštenju za štampu: „Bilo da je to Njujork ili Nešvil ili L.A. ili Swiftov rodni grad Cottage Grove, Oregon, gde god da smo, uvek bismo zajedno ušli u studio. Uvek. To nam je bila omiljena stvar. Retko kada sretnete grupu ljudi s kojima se tako družite, s kojima se odmah povežete. Samo smo se zabavljali, pravili zvukove, pravili muziku. Bilo je to neverovatno vreme za mene.”

Michels dodaje: „Verovatno postoji između 80 i 100 pesama koje smo snimili, jer smo samo stalno snimali nakon što smo izbacili "Yours, Dreamily". Bilo je tako zabavno ponovo biti u studiju, tako da smo sve vreme samo pravili muziku. Mislim da je uvek postojao plan da se napravi prateći zapis.”

Preporuka