The Fadeaways - Transworld 60's Punk Nuggets [2018]

The Fadeaways
Transworld 60's Punk Nuggets
Soundflat Records
8.0
8

Trojac iz Tokija, obučen u identične (prugaste) majice, praši garage punk na stari način, tri akorda uz explozivan nastup, prizivajući energiju The Sonicsa i ostalih bandova sa Back From The Grave kompilacija. Toyozo, Sakura i Assman sviraju zajedno čak trinaest godina, od 2005. Svojim debi albumom „Teenage Hitsville“ iz 2016. godine su osvojili publiku širom sveta dok u Japanu imaju kultni status i kao organizatori garage eventa Teenage Shutdown u tokijskom klubu Heavy Sick, gde im kao gosti redovno dolaze Guitar Wolf, Jet Boys, The Let's Go's i mnogi drugi.

Na svom drugom albumu momci se bacaju na obrade pesama svojih omiljenih bandova kao što su Pretty Things, Easybeats, The Mops and The Bunnys. Obzirom na činjenicu da dolaze sa druge strane okeana, The Fadeaways su uspeli da odaberu i pojedine dragulje nastale van Amerike, tu su australijski The Cherokees sa pesmom „Little Lover“, holandski The Jay-Jays sa „Shake It Some More“ i danski The Caravans sa razigranim mod psychom „I'll Be Doggone“. Valja pomenuti i obrade teksašana Murphy And The Mob i Mouse And The Traps, kao i novomeksičku grupu The Chob sa njihovom bajkerskom „ We‘re Pretty Quick“.

Kao pasionirani kolekcionari vinila nisu razočarali svojim izborom a egzekucija je eksplozivna i precizna. Naravno, među svim tim odjecima i distorzijama engleski sa japanskim naglaskom ima svoju posebnu draž. Lo-Fi i glasno!