Nakon pet nedelja specijala, Gistro FM se vraća novim albumima. Današnja epizoda ih je prepuna, te otud podnaslov pozajmljen od pesme Cat Power „Nude as the News“.
Emisiju počinjemo evergrinom iz devedesetih, ultimativnom jesenjom himnom koja je savršena za oktobar, nove početke i osmeh na licu. Inicijali grupe koja je izvodi su YLT. 
Kada je u pitanju folk/rok, sumnjam da će ove godine iko snimiti album koji mi je više legao od osmog studijskog izdanja za grupu Okkervil River „Away“. Melodični, psihodelični, na momente orkestrirani, uvek koncizni, sa aranžmanima koji osvajaju već posle prvog slušanja. Album nedelje broj jedan. 
Drugi album nedelje je „Skeleton Tree“ Nika Kejva i pratećih mu The Bad Seeds.. Nikov mrak mi nije bolje prijao još od ploče „The Boatman's Call“. Tuga koja čuva. Korak od remek-dela.
U novembru će Huop Sandoval objaviti novi studijski album, sa kog slušamo pesmu koju je otpevala u duetu sa Kurtom Vajlom. Paisley underground sreće psihodelični pop. Ili je to pleonazam?
Bon Iver su konačno snimili treći album, koji ostavlja bez argumenata one koji tvrde da je hajp oko Džastina Vernona bez pokrića. Ovaj momak „ima bubrege“. Savršene elektro-pop šansone za jesenje noći. 
Grupa iz Los Anđelesa Dawes je krajem avgusta objavila peti studijski album „We're All Gonna Die“. U savremenoj rok muzici nema mnogo bendova koji su u sazrevanju za tako kratko vreme napravili tako veliki broj koraka.  
Tu je još pesma sa novog albuma Devendre Banharta, poslednji singl Leonarda Koena, jedna od par najlepših pesama sa novog Pixies izdanja, kao i trenutno najdražu melodiju sa trećeg albuma ženskog kvarteta iz Kalifornije Warpaint. 
Što se džeza tiče, predstavljamo sjajni novi album trija kog predvodi britanac Nil Kauli, a tu je i klavir/bubanj/kontrabas viđenje velikog hita grupe Crowded House, koje se nalazi na aktuelnoj ploči njujorškog trija The Bad Plus. 
Takođe, danas slušamo i muziku sa novih izdanja za Wilco, Medelin Piro, Kesa Mekkombsa, Drive-By Truckers, The Growlers, St. Paul and the Broken Bones, Amande Šajers i mnoge druge.
Dok se gomila žutog lišća ispod prozora povećava, Gistro FM vam već početkom oktobra omogućava da u jesenjem džemperu slušate muzičke novitete adekvatne za ovo doba godine.

Gistro FM predstavlja nove i stare albume najrazličitijih žanrova: od indi-roka, popa, džeza, soula, panka, amerikane, akustičnog folka, sve do ambijentalne i klasične muzike. Emisija se 10 godina emitovala na radiju B92 – od aprila 2005, do jula 2015. godine. Od 30. avgusta, Gistro FM možete slušati isključivo na internetu.

Arhive starih emisija možete pronaći ovde, a zvanična strana na kojoj svakodnevno možete pratiti/čitati novosti iz Gistro FM muzičkog sveta, nalazi se ovde.

Za ton je zadužen Dušan Bauk, autor i voditelj je Vladimir Skočajić Skoča. U plejeru ispod možete preslušati najnovije izdanje ove emisije.