Ako u vaš život svakodnevno ušeta nekoliko desetina najrazličitijih pesama, činjenica da se jednoj istoj vraćate mnogo puta može samo značiti da je u pitanju nesvakidašnja numera. Upravo je to slučaj sa piscem ovih redova i kompozicijom „Hellhole Ratrace“ grupe „Girls“ iz San Franciska.

Ukoliko su vas često nazivali “dobricom” a sem tog tapšanja po ramenu niste osetili mnogo drugih blagodeti pomenutog epiteta, neće vam biti teško da se pronađete u stihovima kojima počinje ova pesma: “I’m sick and tired of the way that I feel / I’m sick of dreaming and it’s never for real / I’m all alone with my deep thoughts / I’m all alone with my heartache and my good intentions”.

O tome da nadu nikada ne treba gubiti, kao i da samo pozitivnim razmišljanjem postoji šansa da vam se lepe stvari dešavaju u životu, govori refren: “ I don’t wanna cry my whole life through / I wanna do some laughing too / So come on, come on laugh with me / And I don’t wanna die without shaking up a leg or two / Yeah I wanna do some dancing too / So come on, come on dance with me”.

Dugo nisam čuo stihove koji na tako jednostavan a slikovit način slave život. Kada uz njih dodate zaraznu melodiju koja se provlači kroz svih ovih sedam minuta, kao i tempo koji je sve žešći i življi kako pesma odmiče, dolazimo do jednostavnog zaključka da pred sobom imamo esenciju popularne muzike.

 

Preporuka