Dan na Tisi ne mora da bude sunčan. Ni tmuran. Dan na Tisi ne mora da bude u leto. Ni u zimu. Dan na Tisi ne mora da bude usamljen. Ni u društvu. Dan na Tisi ne mora da znači da je kasno. Ni da je rano. Dan na Tisi ne mora da bude dan. Ni noć. Dan na Tisi ne mora da bude na Tisi. Ni negde drugde. Dan na Tisi ama baš ništa ne mora. Dan na Tisi je samo stanje uma. Dok nisi na Tisi.

U današnjoj emisiji puštam muziku koju volim da slušam u sporim nedeljama. Mislim na one nedelje kada ono čime se pokrivamo, ono što nam prolazi kroz grlo i ono što želimo, staje u reč toplo.

Slušamo prvi singl sa novog albuma Hoze Gonzalesa, grupu iz Istre koja se zove Nemanja i koja me podseća na Khruangbin, soul hitove sa Motowna, a Gistro evergreen je fantastična ploča Adio, niz koju se cedi proleće, a koju je 1980. snimio Duško Gojković. Debi momka iz Londona MF Tomilsona je album nedelje. Zapamtite njegovo ime, soguran sam da će vam zvečati u ušima u godinama koje stižu.

Po emisiji se još motaju The Delfonics, Elton Džon, Yola, Temptations, Dajana Ros, a za prvu i poslednju pesmu su zaduženi Rebel Star.

Bez obzira na to da li jesi ili nisi za dan na Tisi, muzika iz 774. Gistro FM epizode daće sve od sebe da se mozak odmara i radi u isto vreme.

Preporuka