Ne postoji ništa veće što se nekom može dati od vremena. To je jedan od najčešćih razloga zbog kog ljudi počinju i prestaju da se vole. O njemu se snimaju filmovi, pišu knjige i prave pesme. Jednu takvu je otpevao majstor soula Li Filds na svom novom albumu, a baš ona mi je poslužila za naslov današnje Gistro FM epizode.

Dok novembarska kiša kvasi ulice i polugole krošnje, uvalite se na neko toplo mesto i uživajte u muzičkim klasicima i novitetima. Od klasika, tu je album Like Swimming grupe Morphine, koji je današnji Gistro evergreen. Četvrt veka je prošlo od njega. Kad smo kod proverene jesenje muzike, danas slušamo još saradnju između Majkla Kivanuke i Dena Oerbaha, Pola Velera i Stone Foundation, Mazzy Star, Slowdive, Majka Vota, Destroyer, odnosno Gistro guilty pleasure u vidu pesme Sofi Bi Hokins.

Od noviteta, pored pomenutog Lija Fildsa, tu je sjajan novi album za pop čudo iz Los Anđelesa koje se zove Drugdealer. Ako volite mešavinu Stereolab popa i plesne muzike za ljude koji ne plešu, uživaćete u novom albumu Britanke Rejčel Ded. Slušamo i do sad neobjavljenu pesmu Beach Boysa, jesenji, večernji folk Luka Leblana, a iz susedne Hrvatske nam društvo prave Bad Daughter i Šumski.

Da bi neke stvari postale velike, treba im dati vreme. Imam osnovane sumnje da će od mnogih novih pesama iz današnje epizode, nekoliko postati velike nakon što prođe neko vreme. A čak i da se to ne desi, sasvim sigurno će vam jednan kišni novembarski dan učiniti nešto malo lepšim.

Preporuka

share

share