Na svetu je previše sendviča oborenih na namazanu stranu, nepravde, bola i života koje opisuju stihovi "I propose a toast to my self control / You see it crawlin' helpless on the floor". Još više je onih koji se nadaju da će jednom biti pronađen lek za sav taj duševni bol, a nešto manje je onih koji znaju da je to naziv najlepšeg albuma grupe Morphine. Taj album ove godine puni tri decenije i zbog toga mu je posvećena današnja Gistro FM epizoda.

Nakon dve Morphine pesme kojima počinje emisija, čeka nas brdo noviteta, ovog puta nešto više domaćih. Zdenko Kolar, basista grupe Idoli i član benda Zona B, ovih dana je sa grupom Magic Bush objavio prvi album pod svojim imenom. Ako volite Idole, Vladu Divljana, The Beatles ili REM, ili pak Beograd u proleće, ovo ne bi trebalo da propustite. Pančevački sastav Ljubičice je prošle nedelje objavio novi album Dok čekamo pad i već posle jednog slušanja jasno je koliko se ovi ljudi lože na to što rade. Danas puštam dve trenutno omliljene pesme odatle. Kako to zvuči uživo, čućemo 6. aprila u Domu omladine, kada sviraju sa Anom Ćurčin. Samo dan kasnije, na istom mestu, bečejski pop bend Eva Braun će obeležiti 25 godina albuma Heart Core, a danas slušamo njihovu novu pesmu Jadransko more.

Od noviteta čeka vas genijalni novi ambijentalno psihodelični album Škotlanđanina Endrjua Vasilika, zatim Lichen Slow, novi bend Malkolma Midltona iz Arab Strap, sjajan psihodelični džez sa novog izdanja King Khana, a tu su i nove pesme za Ejndžel Olsen, Mammal Hands, The Saxophones, The Antlers i The Long Riders. Danas ćemo obeležiti pola veka remek-dela Džona Kejla, a slušamo još Elvisa Prislija, Elvisa Kostela i Barta Bakaraka, Simić Quartet, Minstrel i svašta još.

Umesto što čekate da pronađu lek za bol duše, preporučujem da poslušate ovu Gistro FM epizodu, jer možda u njoj pronađete baš ono što čekate.

Preporuka

share