Baroness podelili pesmu "Beneath the Rose"

Baroness su krajem juna najavili izdavanje šestog albuma "STONE" i tom prilikom podelili su muzički spot za prvi singl "Last Word". "STONE" bi trebao izaći 15. septembra preko Abraxan Hymns

Sada su podelili video za pesmu "Beneath the Rose". O pesmi gitarista John Baizley kaže u saopštenju za javnost: „Sjajan je osećaj ponovo svirati muziku. Posebno pesma kao što je 'Beneath The Rose', koju smo počeli pisati tokom "Gold & Grey" sesija pre skoro šest godina. Tokom tih sesija, pesma nikada nije uzela maha, ali kada smo počeli pisati "STONE", jedna od prvih stvari koje sam uradio je da sam izvukao glavni gitarski rif iz penzije, da vidim da li možemo udahnuti novi život u kosti ove pesme. Uparen sa 'Last Word', 'Beneath the Rose' je postao mikrokosmički izraz "STONE"-a, svojevrsna izjava o misiji koja nagoveštava široku muzičku teritoriju koju pokrivamo tokom ostatka albuma. To je također deo trilogije pesama koja također uključuje 'Chor' i 'The Dirge'.”

Muzički spot za “Beneath the Rose” samostalno je režirao bend, a montirali John Baizley i basista Nick Jost. 

O albumu, frontmen John Baizley kaže: „Važna stvar u Baroness je da ne volimo da se ponavljamo. Sve je u spremnosti na rizik. Kada sam bio mlađi, smisao muzike je bio da budem drugačiji, da ne radim istu stvar, da ne slušam roditelje ili da sviram po pravilima. To je pomalo glupo, ali u praksi funkcionira. Zaista je zastrašujuće biti na šestom albumu u karijeri i misliti da ćete morati da idete u korak sa svojom istorijom, a ne da stalno izmišljate. Dakle, udvostručili smo kontinuirano izmišljanje da vidimo kuda nas to vodi. Mislim da je ovaj album dobar odraz toga. "STONE" je mnogo življi, direktniji.”

"STONE" je snimljen i prethodno miksovan u realnom vremenu. Nakon što su instrumentali i vokali snimljeni, album je uručen Joe Marresi (KyussTool) i Bobu Ludwigu (Led ZeppelinNirvana). “Proces snimanja je bio potpuno samostalan,” kaže bubnjar Sebastian Thomsen. „To što smo samo nas četvoro u iznajmljenoj kući u planini mesec dana rezultirali su ne samo kohezivnim i autentičnim zvukom, već i intenzivnim kolektivnim mentalitetom.”

„Mislim da smo uspeli da skinemo sve sa ove ploče“, dodaje Gina Gleason (vokal, gitara). “U tome smo bili jedinstveni. Dakle, samo smo uskočili i dali sve od sebe. To je bilo stvarno dobro. Bilo je to zaista kul, osnažujuće, kreativno iskustvo.”