Bethany Cosentino (Best Coast) podelila pesmu "Easy"

Bethany Cosentino, lepša polovina dueta Best Coast, najavila je početkom maja debi solo album, "Natural Disaster", i tom prilikom podelila video za prvi singl, “It’s Fine”. Takođe je objavljeno su Best Coast na pauzi, na neodređeno vreme. "Natural Disaster" bi trebao biti objavljen 28. jula preko Concorda.

Sada je podelila drugi singl,  “Easy”. Vizuelizaciju u irskom video spotu su režirali Sam Halleen i Aaron Preusch.

Cosentino je izjavila o pesmi  “Easy” u saopštenju za javnost: “Nisam neko ko može dugo da miruje, a da ne poludim, ali kada samo sedim sam u autu, osećam mir. Mnogo sam razmišljala o tome gde je moj život sa 35 godina i koliko je drugačiji od onoga gde sam zamišljala da ću biti. Zaista dugo pišem ljubavne pesme, ali ovo je prva ljubavna pesma koju sam napisala i koja se oseća… zdravo. Kada se vrtim i sumnjam u sebe i svoje životne izbore, saplićući se o tome kako je svet mračan, setim se bezuslovne ljubavi svog partnera i to me vrati u stvarnost i podseti me na ono što je zapravo važno. Kada niste navikli na zdravu ljubav s poštovanjem, može biti teško da je prihvatite i ponekad pokušavam da je odgurnem. Ova pesma govori o prihvatanju te ljubavi u svoj život i daleko je najranjivija koju sam sebi ikada dozvolila, kada je u pitanju pisanje o ljubavi. Ljubav bi trebala učiniti da se osećate dobro, koliko god to otrcano zvučalo!”

Govoreći o albumu  "Natural Disaster"  Cosentino ističe uticaje pevačice/tekstopisca iz 90-ih, kao što su Sheryl Crow ili Bonnie Raitt. Butch Walker je producirao album.

“Kada pogledam sve umetnike za koje smatram da su najuticajniji, zajednička nit je da oni preuzimaju rizik i nastavljaju da istražuju različite verzije sebe”, kaže Cosentino u saopštenju za javnost. „Moj cilj je da nastavim da rastem i izazivam sebe i da živim van bilo kakvih okvira, da nastavim da se razvijam kao umetnik i osoba. Ako se neko oseća stagnira, nadam se da će ga ovaj zapis inspirisati da vidi šta još život nudi. Zaista je zastrašujuće preuzeti te rizike i napraviti velike promene u svom životu, ali ono što nađete s druge strane može biti tako magično.”

O svojoj odluci da ode solo, ona kaže: „Moj identitet kao ljudskog bića i kao umetnika, bio je veoma vezan za Best Coast više od jedne decenije. Odluku da pauziram projekat na neodređeno vreme i istražujem novu stranu sebe, bila je veoma teška za doneti – ali meni se činila neophodnom. Život je prekratak da sebi ne daš ono što osećaš da ti treba i želiš. Uzbuđena sam što ću neko vreme biti samo Bethany Cosentino i što ću shvatiti ko sam izvan okvira 'Bethany from Best Coast' u kojem živim tako dugo."

Posljednji album Best Coast-a bio je "Always Tomorrow" iz 2020. Druga polovina dueta je Bob Bruno.

Preporuka

share

share