Devendra Banhart podelilo video za pesmu "Sirens"

Devendra Banhart je podelio video za svoju pesmu "Sirens", koja je druga pesma sa njegovog očekivanog albuma "Flying Wig". Ovaj LP, koji je producirala Cate Le Bon, trebao bi izaći 22. septembra preko Mexican Summer.

O pesmi  "Sirens", Banhart kaže u saopštenju za javnost: "'Sirene' govori o zbunjenosti koja prethodi čežnji, razmak između 'sve boli' i 'oh, nokat mi je zabijen u leđa', to je kao olakšanje pomešano sa strahom, to dolazi od konačnog pronalaženja mete. Još nismo pogodili - ali znamo kamo da ciljamo, tu je 'And Yet'-nost ove pesme. Još jedna tema koja se čini preovlađujućom u celom albumu su prepreke u protuotrovima. Mislim, kakva nevolja, zar ne? 'Samo će me nasilje ikada čvrsto držati', ali ako ga se ne možemo rešiti onda je jedina razumna opcija da naučimo plesati s njim. Sve je ovo lirsko... muzički smo željeli da se oseća kao da plešemo sami, plačemo u gomili, i nekako se čak opuštamo u toj melanholiji, senzualnoj strani tuge, žalosnoj strani radosti.”

Spot za “Sirens” je nastalo u saradnji sa Christianom Stavrosom u režiji Josepha Wasilewskog. O videu Banhart dodaje: „Želeli smo da napravimo mini naučnofantastični film koji je podjednako distopijski i utopijski. Ono što smo smislili je svet u kojem se samo umetnici mogu kandidirati za bilo koje vladine pozicije, a predsedništvo uvek dele dvoje ljudi. U našem svetu pobedile su dve legende, Tim Heidecker i Mitra Jouhari, a u ovom svetu su svi maseri i masaže su obavezne (igram ja i neverovatni Dorian Wood), a plač je obavezan i nametnut zakonom.”

Banhart je ranije objavio pesmu "Twin", koja se također nalazi na ovom nadolazećem albumu.