Django Dango podelili pet novih pesama

Django Django su početkom februara najavili novi album, "Off Planet", i tom prilikom podelili pet novih pesama, uključujući glavni singl "Complete Me", na kome gostuje Self Esteem. Slično kao što je Beach House izdali svoj poslednji album, "Off Planet" će biti objavljen u četiri dela, s tim da je prvi deo izašao početkom februara, a celi album će biti objavljen 16. juna preko Jer Music. Sada su podelili sledećih pet pesama: “Don’t Touch That Dial” (Feat. Yuuko), “Back to Back” (Feat. Patience), “Squid Inc,” “Come Down,” i “Golden Cross.”.

Dave Maclean izjavio je o “Don’t Touch That Dial” u saopštenju za javnost: “Ovo je bila čudna instrumentalna numera koja je proizašla iz petljanja nekih malih iseckanih komadića studijskog džema. Svideo mi se neobičan groove numere i želeo sam vokal, ali sam želeo nešto sasvim drugačije, pa sam posegnuo za Yuuko i ona je to potpuno shvatila, i isporučila ovu izvanrednu vokalnu liniju.”

Na "Off Planet" je takođe gostuju Jack PeñateStealing Sheep i Toya Delazy, a u saopštenju se kaže da muyika sa ovog albuma dekonstruiše dance pop iz 90-ih. Self Esteem ( Rebecca Taylor, bivša članica benda Slow Cluba) gostovala je na pesmi "Surface to Air", sa albuma ovog benda "Marble Skies" iz 2018.godine.

Dave Maclean izjavio je ovo o "Complete Me" u saopštenju za javnost: "Instrumental za 'Complete Me' je napravljen negdje 2020. ili 21. kada je svet bio zatvoren, a ja sam stvarao muziku u svom studiju u vrtu. Bila je to plesna pesma sa kojom nisam znao šta da radim. Poslao sam ga Rebecci i svidjela joj se  te je vrlo brzo došla do nekih vokalnih ideja koje su se odmah uklopile u pesmu. Produkcija je bila inspirisana mnogim breakbeat house i hip-house pločama iz 90-ih koje sam oduvek voleo i obožavao tokom godina.”

Poslednji studijski album benda, "Glowing in the Dark", izašao je 2021. godine preko Jer Music. Prošle godine su objavili reizdanje svog istoimenog debitantskog albuma povodom 10. godišnjice. Sadržao je originalni album zajedno sa potpunom preradom od strane Mad Professora.