Dutch Interior podelili pesmu "Ecig"

Dutch Interior, projekat dugogodišnjih prijatelja, objavili su pesmu „Ecig“, koja je njihov debitantski singl za etiketu Fat Possum.

Jack Nugent, Conner Reeves, Davis Stewart, Noah Kurtz, i braća Shane Barton i Hayden Barton čine Dutch Interior. Većina članova grupe se poznaje ceo život, živeći u LA-u.

Bend je imao ovo da kaže na svom novom singlu: „’Ecig’ je nekada bila tiha, zamišljena pesma, pre nego što su je uvežbali i nisu se pridržavali prvobitnog snimka pesme. Na probi, jednog dana, Conner je počeo da svira zamagljeni dron koji je postao glavni deo ritam gitare, i u samo jednoj pokušaju, ceo bend je shvatio svoje delove i svi su se uklopili. Lirski sadržaj pesme pokušava da razume osećanja koja su preostala od izdaje kroz slike koje su mrtve, ali ostaju u fizičkoj formi koju je teško ili nemoguće zbrinuti: zarđali set za ljuljanje, osušena krv, kružeće zujalice ili vape za jednokratnu upotrebu. „Ecig“ je naša rana pesma koja je evoluirala kroz mnoge faze dok smo je svirali uživo. Budući da je to prva sinteza bučnijih aspekata našeg live seta u studijski snimak, to je savršen most od našeg poslednjeg albuma do onoga što sledi.”