The Mothership Orchestra predgrupa na koncertu Bena Kaplana

Kanadski trubadur Ben Kaplan (Caplan) održaće svoj beogradski koncert 4. decembra 2021. u Jazz kantini Lisabon, a sada je poznato da će kao predgrupa nastupati sastav The Mothership Orchestra i to u akustičnoj verziji.

Elegični i pomalo stidiljivi kvartet The Mothership Orchestra su pioniri srpskog baroque popa. Njihove suptilne harmonije, bogata orkestracija, skupa sa lirskim pričama o (ne)izgubljenim ljubavima, bolnim sećanjima ili ređe emotivnim uzletima, vode nas kroz tunele melanholije do osunčane ekstaze i natrag.

Ekspresivni vokal glavnog autora TMO – Lazara Šijaka, kreće se od nežnog šapata do ivice uznemirujućeg krika, podcrtavajući emotivnu dubinu i istinitost poetskog iskaza. Katarzičnost njihovog nastupa zahteva od publike jednu vrstu sakralne posvećenosti. Osećaj istinskog pročišćenja, koji zauzvrat prime, nakon putovanja emotivnim TMO rolerkosterom je neuporedivo iskustvo.

Ako tražimo muzičke uzore TMO, onda to mogu biti grupe poput Tindersticks, Lambchop, The Waterboys kao i uticajni izvođači britanske folk scene kao što su Nick Drake, Fairport Convention i Pentangle.

The Mothership Orchestra je formiran u Požegi u avgustu 2005, do sada su snimili dva EP izdanja, album Song For You, pet singlova i učestvovali na desetak kompilacija indie bendova. TMO danas čine Lazar Šijak – vokal i akustična gitara, Ivan Trajković – gitara, Ivan Tešić – bas i Mladen Radovanović – bubnjevi. Nakon duže diskografske pauze, imaćete jedinstvenu priliku da čujete najnovije pesme u akustičnim aranžmanima kao trio (dve gitare i glas).

Poznata je i kompletna satnica koja izgleda ovako:

19.00 Ulaz

20.15 The Mothership Orchestra

21.00 Ben Caplan

Ulaznice za ovaj koncert još uvek se mogu naći po pretprodajnoj ceni od 1000 dinara i možete ih poručiti ovde, dok će na dan koncerta cena ulaznica iznositi 1300 dinara.

Preporuka

share