Ostani kod kuće i slušaj: Stray Dogg - Look At The Moon

U vremenu otkazanih muzičkih dogadaja, mnogi muzičari ostaju bez izvora prihoda. Kako bi podigli svest o uticaju pandemije korona virusa na muzičare, odlučili smo se da promovišemo kupovinu domaćih izdanja, kako bi pomogli izvodačima u ovim teškim vremenima. Jedna od preporuka Webmagazina FatHipster je izdanje Look At The Moon benda Stray Dogg.

Nakon nekoliko samostalnih izvedbi i solo nastupa, pevač, pisac i kantautor Dušan Strajnić odlučio je da oformi bend Stray Dogg. Bend je oformljen 2011. godine sa Anom Janković i Jelenom Damjanović, koje su završile Muzičku Akademiju u Beogradu.

Look At The Moon je četvrti album benda Stray Dogg, a prvi na kome se našla jedna pesma na srpskom jeziku, koja je prvobitno rađena za film “Susret” Marije Strajnić.
Kako se navodi u najavi, album je, kao i svi prethodni, inspirisan temama ljubavi, ali je zvuk nešto drugačiji: "Pre svega, na albumu je zastupljeno dosta različitih muzičara. A nismo se držali ni tradicionalnih instrumenata, nego smo eksperimentisali, dotakli se i elektronike," kaže frontmen Dušan Strajnić i dodaje, "Kao i naš drugi album, producirao ga je Boris Mladenović u Studiju “Digimedia” u Beogradu. Ovoga puta je radio i na aranžmanu pesama sa nama. Budući da nas je podržao studio, pristup snimanja je bio malo drugačiji. Skoro četiri meseca smo natenane radili na svakoj pesmi i ta sloboda je takođe doprinela zvuku. Miks je rađen u muzičkom ateljeu “Studio O”, dok je master radio Karl Saf u Americi. Na LPju su osim Strajinića i Ane Janković (klavijature) svirali i Marko Ignjatovic (gitara), Vladimir Milicevic (bas), Relja Ilic (bubanj). Slika omota je rad naše mlade slikarke Marije Šević.

 

Preporuka

share
share