Pogledajte: black midi - Chondromalacia Patella

black midi su najavili marta meseca novi album, "Cavalcade", koji izlazi 28. maja na etiketi  Rough Trade. Bend je tom prilikom podelio i video za vodeći singl albuma "John L" u režiji Nine McNeely a početkom meseca i video za pesmu "Slow".

Sada su podelili video za pesmu "Chondromalacia Patella" koji je režirao Vilhjálmur Yngvi Hjálmarsson.

"Cavalcade", je opisan kao prikaz „skup karaktera većih od života“, basista Cameron Picton dalje objašnjava: „Kad slušate, možete zamisliti da svi likovi čine neku vrstu kavalkade. Svaki ispriča svoju priču jednu po jednu, a kako se završava svaka pesma pretiču vas, zamjenjujući sledećim u nizu. "

Većina albuma snimljena je u studiju Hellfire u Dublinu pod nadzorom ton-majstora Johna “Spuda” Murphyja. Frontmen Geordie Greep detaljno opisuje proces koji je stajao iza snimanja albuma: „To je zaista dobro funkcionisalo s Johnom. Želeli smo prirodan, otvoren zvuk u kombinaciji sa razbijanjem četvrtog zida - u nedostatku boljeg izraza. Znate li kada na snimku možete čuti škripanje kasete, stvari zbog kojih ste svjesni da slušate snimak? [S puno ploča] čini vam se da ili slušate ECM, visoku vernost, neverovatan zvuk od 25 mikrofona ili imate lo-fi album pun ludih efekata. I pomislio sam: ‘Zašto ne biste imali album na kojem kombinujete te dve stvari?’ To je bila jedna od glavnih ideja, i John je bio jako zainteresovan za nju. “

Debitantski album benda, "Schlagenheim", izašao je 2019. godine na Rough Trade.

Preporuka

share

share