Pogledajte: Horsegirl - Dirtbag Transformation (Still Dirty)

Rock trio Horsegirl iz Čikaga najavile su marta meseca izdavanje svog debi albuma "Versions of Modern Performance", za 3. juna preko etikete Matador. Tom prilikom su takođe su podelile video za pesmu "Anti-glory",  a zatim i video za pesmu “World of Pots and Pans”.

Sada su podelile video za novi singl sa očekivanog albuma, “Dirtbag Transformation (Still Dirty)”.

Bend je zajedno rekao ovo o novoj pesmi u saopštenju za javnost: „Nas tri smo snimile spot 'Dirtbag Transformation (Still Dirty)' jednog dana u Penelopeinoj osnovnoj školi. Video pruža mali pogled na našu omladinsku scenu u Čikagu—uključuje članove bendova kao što su Lifeguard, Friko, Dwaal Troupe i Post Office Winter, svi grupisani u neobične bendove sa čudnim trikovima. Uvek se super provedemo kada snimamo video spotove sa prijateljima, u prostorima s kojima osećamo povezanost. Svi naši prijatelji su se pojavili sa raznim asortimanima odjeće i rekvizita, poput drvenih kašika, kolekcije košulja za kuglanje i harmonike. Želeli smo da iskoristimo neobičnost svega što nam je doneseno i želeli smo pokazati sve ljude i bendove koji nam toliko znače.”

Horsegirl čine Penelope Lowenstein (gitara, vokal), Nora Cheng (gitara, vokal) i Gigi Reece (bubnjevi).

"Versions of Modern Performance" snimljen je u Electrical Audio studiju u Čikagu s producentom Johnom Agnellom. Bend pojašnjava: “To je naš debitantski album golih kostiju u čikaškoj instituciji s producentom za kojeg smatramo da zaista poštuje ono što smo pokušavalie da uradimo.”

Prošle godine bend je podelio video za pesmu "Billy".

Preporuka

share

share