Quivers - Golden Doubt [2021]

Quivers
Golden Doubt
Spunk Records / 2021
8.3
8

Za australijski indie pop bend Quivers mogli bi reći da dolaze sa samog kraja sveta. Sam Nicholson (gitara/vokal/stihovi) i Michael Panton (gitara/vokal) karijeru su započeli u rodnom mestu Hobartu, glavnom gradu australijske države Tasmanije Kako to obično biva, njih dvojica se zbog karijere sele u daleko veći Melburn. Tu su bend kompletirale Bella Quinlan (bas/vokal) i Holly Thomas (bubanj/vokal)  

Quivers sebe imaju već jedan album „We'll Go Riding on the Hearses“ koji su objavili u maju 2018.godine a zatim u decembru pročle, 2020.godine obradili su u celosti legendarni album „Out of Time“ benda R.E.M.

Zvuk ovog benda umnogome vuče uticaje upravo iz college rocka 80ih i 90ih . Pored pomenutih R.E.M. u njihovoj muzici mogu se pronaći uticaji bendova poput bendova Echo and the Bunnyman, The Smiths, The Cure i ali ponajviše njihovih zemljaka The Go-Betweens, jer teško da ćete pronaći australijski indie pop bend na koje pomenuti  nisu uticali ili pak uticaje komšija sa Novog Zelanda, benda The Chills.

Na ovogodišnjem albumu „Golden Doubt“ Quivers nastavljaju muzički put koji su započeli prvim albumu. Njihova muzika i dalje je oslikana melanholičnim gorko slatkim melodijama, veoma dobrim vokalnim harmnonijama, zvonkim i svetlim gitarama, živahnom ritam sekcijom.