Pogledajte: M83 - Lune De Fiel

M83, projekat francuskog muzičara Anthony Gonzalesa, najavili su novi album DSVII koji je nastavak njihovog ambijentalnog albuma Digital Shades Vol.1 iz 2007.godine. DSVII je inspirisan muzikom iz ranih video igara, muzikom iz fantasy/sci-fi filmova iz 80ih i muzike Briana EnoaSuzanne CianiMorta Garsona i Johna CarpenteraDSVII izlazi 20.septembra za izdavačku kuću Mute

Sa ovog albuma M83 već su podelili video pesmu "Temple of Sorrow"  a sada imaju video za pesmu "Lune De Fiel" koji je ujedno i drugi deo trodelnog kratkog filma "Extazusa", inspirisanog muzikom DSVII, koji je režirao Bertrand Mandico (francuski eksperimentalni režiser). 

DSVII je snimljen samo uz upotrebu analogne opreme tokom jeseni 2017 i proleća 2018.godine u Gonzalesovom studiju u Los Anđelesu i studiju Glendale,

Gonzales je izjavio "Tokom leta 2017. proveo sam pet meseci u Cap d'Antibes u Francuskoj, u uglavnom provodio vreme plivajući u Mediteranu, gledajući filmove iz 80ih i igrajući igre iz tog perioda. Inspiracija za ovaj album uglavnom dolazi upravo iz muzike tih video igara. Igranje tih old school video igara je bilo pravo osveženje. Postoji nešto naivno i emotivno u njima. Jednostavno i nesavršeno. I to je upravo ono što sam želeo da postignem albumom DSVII. 

Prethodni album Junk, objavljen 2016.godine, takođe je bio ispirisan muzikom iz 80ih godina. U martu su M83 objavili soundtrack za film "Knife+Head" koji je režirao Anthonyjev brat Yan Gonzales, na kome je Anthony sarađivao sa Nicolas Fromageauom, originalnim članom benda M83, ovaj album će biti njihova prva zvanična saradnja na nekom albumu još od albuma "M83" (2001) i "Dead Cities, Red Seas & Lost Ghosts" (2003).

Preporuka

share

share