Pogledajte: The National - Eucalyptus

The National su sredinom januara najavili novi album, "First Two Pages of Frankenstein", na kojem gostuju Taylor SwiftPhoebe Bridgers i Sufjans Stevens. Takođe su tom prilikom podelili prvi singl, “Tropic Morning News” a prošlog meseca podelili su i pesmu “New Order T-Shirt”. "First Two Pages of Frankenstein" treba da izađe 28. aprila preko 4AD.

Sada su podelili video za singl, “Eucalyptus” u režiji Chris Sgroi-a.

Bryce Dessner je pre nekog vremena poslao muziku za “Eucalyptus” frontmenu Mattu Berningeru i zaboravio na nju. Mnogo kasnije Berninger je napisao tekst za pesmu, a na tome su radili tokom zvučne probe pred nastup u Capitol teatru u Port Česteru (mesto severno od Njujorka).

“Uvežbali smo dva puta, a da nikada nismo imali demo i svirali publici te večeri, a ono što čujete na albumu je delimično snimljeno tokom tog nastupa”, kaže Bryce Dessner u saopštenju za javnost. “Ima ovaj sirovi, trenutni osećaj i imalo je smisla ostaviti grube ivice umjesto da ih pokušavate usavršiti.”

Berninger je rekao ovo o stihovima pesme: „Na celoj ploči ima puno gledanja u ponor i pitanja da li je veza krenula svojim tokom. 'Eucalyptus' govori o paru koji deli svoje vlasništvo nakon raskida—kao: 'Šta ćemo s izvorskom vodom koju dobijemo, šta će se dogoditi sa svim ovim biljkama?' Radi se o svim onim malim stvarima koje završavate. morate razmišljati o tome kada ste postali toliko povezani s nekim.”

Prethodni album The National, "I Am Easy to Find", izašao je 2019. preko 4AD. Prošle godine bend je objavio novi singl "Weird Goodbyes", koji je bio saradnja sa Bon Iverom (projekat koji vodi Justin Vernon), ali te pesme nema na novom albumu.

U saopštenju za javnost, pevač Matt Berninger kaže da se nakon "I Am Easy to Find" našao na „veoma mračnoj tački gde uopće nisam mogao smisliti tekstove ili melodije. Iako smo uvek bili zabrinuti kad god smo radili na albumu, ovo je bio prvi put da smo se osećali kao da je stvarima zaista došao kraj.”

Gitarista/pijanista Bryce Dessner kaže da je bend "uspeo da se ponovo okupi i pristupi svemu iz drugog ugla, i zbog toga smo došli do onoga što se čini kao nova era za bend."

U bendu su i Bryceov brat Aaron Dessner (gitara/klavir/bas), kao i braća Scott Devendorf (bas, gitara) i Bryan Devendorf (bubnjevi).

Sumirajući "First Two Pages of Frankenstein" u celini, Aaron Dessner kaže: „Za mene moć ovog albuma ima veze s namerom i strukturom muzičkog susreta s puno slučajne magije.“