Landline [2017]

Landline
OddLot Entertainment, Route One Entertainment
Režija: 
Gillian Robespierre
Scenario: 
Elisabeth Holm (story by), Gillian Robespierre (story by)
Zemlja proizvodnje: 
USA
Jezik: 
English
7.0
7

Nakon filma Obvious Child, Džilijen Robespjer (Gillian Robespierre) i Dženi Slejt (Jenny Slate) ponovo udružuju snage kako bi nam ispričali zanimljivu storiju o disfunkcionalnoj porodici, i životu na Menhetnu sredinom devedesetih.

Robespjer svoju dramu bazira na uvreženom stavu o raspadu porodičnih vrednosti tokom devedesetih, a sve za vreme vladavine porodice Klinton, koja je i predstavljala eklatantan primer propasti morala i tradicionalnog verovanja u brak i supružničke odnose.

Međutim, iako Robespjer ne ide tako daleko u brutalizaciji porodice (par sočnih psovki i bezobraznih detalja), on fino secira prosečne Amerikance, njihov neutemeljeni pozitivizam i infantilni optimizam, prikazujući negativan uticaj rane upotrebe internet komunikacija i njihovo infiltriranje na obične porodične ljude.

Nažalost, Landline ne donosi mnogo iznenađenja i obrta, i prilično je predvidljiv u svojoj ionako linearnoj strukturi, što je nekako i akutan problem novijeg Holivuda.

Ipak, Robespjerovoj dramediji snagu daje izuzetna glumačka ekipa, na čelu sa veteranima Džonom Torturom i Edi Falko, tako da Landline zaslužuje prelaznu ocenu za pristojno prikazivanje američke realnosti sredinom devedesetih, pre svega vezano za stanovnike urbanih sredina.