Pogledajte prvi trailer za The Lighthouse

Willem Dafoe i Robert Pattinson pokušavaju da zadrže bar deliće svojih razuma u prvom traileru A24ovog The Lighthouse.

Reditelj filma The Witch, Robert Eggers napisao je i režirao film The Lighthouse. Novi materijal objavljen u utorak prikazuje crno-beli vrtlog galopirajućeg ludila, na čelu sa Dafoem i Pattinsonom, čuvarima svetionika na vrhu crne stene. Dvojac je "samo željan da zaradi ​​za život, dok je u bekstvu", kaže Dafoov lik u klipu.

Dvojica čuvara provode vrijeme opijajući se i boreći se sa olujnim vremenom, plešući, vičući, grleći se, i pokušavajući da zadave jedan drugog, dok lutaju po zlokobnom svjetioniku. Trailer se postaje nadrealističan uz snimke tajanstvene žene i lavkraftijanskih čudovišta iza Pattinsonovog lika dok udara po nepoznatoj žrtvi, vjerojatno Dafou. Histerija i usamljenost njih dvojice dovode do toga da Dafoe gubi osećaj za vreme.

„Koliko dugo smo na ovoj stijeni? Pet nedelja? Dva dana? Pomozite mi da se sjetim ”, Dafoov lik pita Pattinsona.

Glavni filmski kritičar Varietya Owen Gleiberman nazvao je oba glumca "senzacionalnim", rekavši da je film "fetišistički autentična priča o turobnim uslovima".

Dafoe je opisao film rečima da je „pomalo nalik na Hičkoka“, ali da takođe ima i „određenu količinu humora“.

The Lighthouse, koji je svoju svetsku premijeru imao na filmskom festivalu u Cannesu u maju, takođe će biti prikazan septembra na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu.