U onim godinama kada je bilo teško ili nemoguće preći granicu - utehu su donosili prijatelji koji su posećivali domovinu tokom raspusta.
Donosili ste kasete, diskove, super izdržljive Banana Republic majice, dobre cigarete bez filtera i priče o tome kako život može biti normalan, i lep.
Iako sada nije isto, i razlozi su kao drugačiji - ovog leta se nećemo okupiti, i neću moći da vam oduševljeno puštam šta sve ovde ima novo, i to vam pakujem da ponesete.

Umesto tih mikstejpova ili foldera koje biste poneli iz Beograda, danas vam miksam i šaljem muziku sa ovih prostora, zamisli da je ovo AM-radio, dugi talasi, istureno odeljenje Radio Jugoslavije koja emituje program za studente u inostranstvu, emigrante, bauštelce, tragače za drugom domovinom, možete da pustite ovaj miks i vašim klincima koji ne razumeju baš najbolje sva ova naša narečja, ali vole da ga slušaju, osećaju poveznost sa tim melodičnim jezikom.

Biće tu i starih stvari koje želim da preslušamo ponovo zajedno, a biće i pesama za one koji ne mrdaju odavde, ali nepažljivo slušaju šta im se dešava ispod prozora ili iza zida.

Tri sata muzike i malo priče, spremaj trake, 'snimaj' ;)

Čekaju te (ima još, neću sve da ti otkrijem...) Antenat, Anja Štark & Hibrid, Zdravo Dovidjenja, Baobab, Beograd, Bernays PropagandaBoris Kovac, Buč Kesidi, Cmok, Despot TomićDimitrije Dimitrijević, inje, Ivica, Izae, Kanda Kodža i Nebojša, Klinika Denisa KatanecaKosta Jevtic / Pianist, Minilinija, Miroslav Tadić, Nežni DaliborPlesač Sporog Stepapocket palmaPorno brakPorto Morto & Darko Rundek, Prljave SestreReper Iz SobeMitar Subotic Suba Rex IlusiviiRisaundROGI, Sacher, Samalas, Sanja TišmaSitzpinkerTAPAN, Tužni, u pol 9 kod sabe, Vasko Atanososki...

Radio i Blog stranica Prešlicavanje.