Oblaci mogu biti veliki, mali, sivi, beli, žuti, crni, niski i visoki, ali to svi znamo. To zašto su baš takvi, od čega su tačno sastavljeni i otkud baš iznad naše glave, blage veze nemam. Najdalje što sam otišao u proučavanju oblaka je slušajući pesmu Both Sides Now Džoni Mičel. Danas je slušamo u dve verzije. Mada, ispostavilo se da sam uz nju mnogo više naučio o ljudima, pa čak i o samom sebi, nego o oblacima. A u ova vremena papirnih filozofa, kvaizinaučnika i nadrilekara, svako pravo saznanje je dobrodošlo.

Danas slušamo zarazni novi The War on Drugs singl, prvi album nedelje je snimio Hoze Gonzales, drugi supertalentovani Endrju Vasilik, a treći saksofonista Keni Geret koji je onomad pekao zanat sa Majlsom Dejvisom i Djukom Elingtonom. Leonard Koen nam priča o putu kog je prevalio zarad lepote, a istom kaldrmom hoda večita muza Demijena Rajsa Liza Hanigan. Gistro evergrin je poslednje izdanje grupe Wilco, jer mislim da u ovom veku nijedan album nisam preslušao više puta. Tu su još Kings of Convenience, Elvis Prisli, novi Low, prvi singl sa novog Rebel Star albuma, a na preporuku Pola Velera slušamo i neki novi soul koji zvuči kao da je iz nekakve stare škrinje. I svašta još.

Nije potrebno da se razumete u oblake da biste uživali u današnjoj Gistro FM epizodi. Čak ni dobra volja nije neophodna. Neke od ovih pesama su za namćore. Neke i nisu. Samo vam je potrebno malo slobodnog vremena, udono mesto i par načuljenih ušiju. I to je sve.

Preporuka